Ziua Prieteniei cu Nemi: Pete, Sofia, Evie, Matei, Dar și Natalie


Un prieten bun e cel care știe să te asculte. E o frază care-mi răsună în minte când mă gândesc la prietenii mei testați de timp, nu mai știu precis de unde am auzit-o sau citit-o, sau, cel mai probabil, e o reciclare a unor lucruri auzite, citite și trăite.

Așadar, de Ziua Prieteniei, m-am gândit care ar fi gașca ideală de prieteni tăcuți, cei care au răbdare infinită pe rafturi prăfuite, în librării cochete sau între pagini pe care încă nu le-am deschis.

Aș începe cu Pete. El e, cred, tovarășul pe care l-aș lua cu mine peste tot și care ar crește imediat energia grupului. Ar înveseli pe oricine și ar ști întotdeauna să readucă zâmbetul pe chipul prietenilor mai morocănoși. Unde mai pui că Pete știe o sumedenie de cântecele, așa că mai mult ca sigur ar salva orice situație.

O altă persoană (se mai gândește cineva altfel la personajele din cărți?) care ar adăuga blândețe și ingeniozitate oricărui grup, este Sofia. Cred că Sofia s-ar apropia rapid de Pete și l-ar convinge că tot ce are nevoie în viață e să călărească și să aibă cât mai multe animale prietene. Poate chiar și-ar construi o fermă împreună, iar Pete ar fi îmblânzitor de cai.

Și dacă tot vorbim despre animale, Evie nu ar putea lipsi de aici. Și nu doar pentru că, la rândul ei, iubește animalele, ci și pentru că le înțelege gândurile. Știe să asculte, cu alte cuvinte. Și e bună, generoasă și mereu atentă la ceilalți.

Iepurașul Matei ar întregi această gașcă. Matei ar fi trezorierul ideilor aventuroase, ar ști exact încotro bate vântul în fiecare zi și care sunt pădurile sau râurile încă nebătătorite.

În galeria prietenilor de vacanță pentru cei mai mici dintre frățiori, motanul Dar ocupă un loc important: e un pisoi urban, sofisticat și… călător. Și nu doar atât, e însoțit de o suită de alte pisici, trăitoare în cofetării sau florării, dar și pe alte fusuri orare. Dar și companionii săi vor fi cu siguranță adoptați cu drag de copii, mai ales că au cel puțin o pasiune în comun: cititul.

Ultima, dar nu cea din urmă, poate chiar șefa tribului, e Natalie. Pentru că Natalie știe să navigheze printre emoții complicate (e drept că e și cea mai vârstnică membră a grupului vesel, la cei doisprezece ani ai săi), știe cum se descâlcească o tristețe și e foarte, foarte creativă.

Voi? Ce prieteni imaginari (și ai imaginației) ați lua cu voi pe o insulă pustie sau la un picnic în parc? Cine știe cu adevărat să vă asculte? Pe care dintre cei de mai sus i-ați adopta în Grupul Prietenilor Fără De Care Vara Nu E Tocmai Vară?

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!