Cărți în pregătire la Editura Nemi (iulie-decembrie 2018)


La Academia Buhuhu, în cel mai înalt turn al bibliotecii, Bufnița Nemi lucrează împreună cu surorile ei, care nu se mai tem de întuneric, la planul editorial pentru a 2-a jumătate a anului. Vorbesc cu agenții literari, desenează coperte noi, iau interviuri autorilor și schițează campanii de promovare, nerăbdătoare să pornească în noi aventuri; gândul că își vor revedea o parte din prieteni le oferă un motiv în plus de bucurie în timp ce stabilesc ultimele detalii pentru seriile noi ce vor poposi pe rafturile micilor cititori înainte de prima ninsoare!

Două serii îndrăgite de copii continuă în această toamnă: Povești din pădurea muzicală, de Cristina Andone și Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu, ilustrată de Alexia Udriște. Încă nu îți divulgăm titlurile și menținem suspansul câteva zile în plus, dar Bufnița Nemi ne-a șoptit că are în plan trei titluri din fiecare serie!

Romane

The White Widow’s Revenge, ultimul volum al trilogiei Neîmblânziții, de Jacob Grey, sosește în această vară cu o nouă „amenințare”: după ce i-a învins pe Spinning Man și Mama Muștelor, Caw, Lydia și Selina trebuie să își unească forțele și să lucreze din nou împreună pentru a o împiedica pe Văduva Albă să distrugă orașul Blackstone. Chiar dacă prietenii tăi încă nu au aflat de harurile tale, ascultă chemarea lui Caw, înfruntă-ți temerile și alătură-te celorlalți Neîmblânziți în lupta finală!

În The Enchantress Returns, vizităm Tărâmul Poveștilor avându-i drept ghizi pe Alex și Connor, care trebuie să se întoarcă în tărâmul magic pentru a-și salva mama! Ajutați de personaje ce ne-au încântat copilăria, Albă ca Zăpada, Cenușăreasa, Bucle-Aurii și toți Feții-Frumoși din toate poveștile, gemenii își fac noi prieteni și aliați, călătoresc în ținuturi necunoscute și descoperă noi artefacte magice!

Vraja dorinţelor, prima carte din seria Tărâmul poveştilor va fi adaptată într-un film, regizat şi scris chiar de autorul Chris Colfer.

Îndrăgita scriitoare Cressida Cowell ne încântă cu The Wizards of Once, povestea unui băiețel vrăjitor și a unei fetițe războinice care au crescut învățând să se urască fără să se cunoască și care trebuie să-și unească forțele pentru a se confrunta cu un inamic comun, pe tărâmul fantastic al anticei Britanii, plin de mistere și păduri magice.

Nu îți face griji: nu am uitat de seria Cum să îți dresezi dragonul! Te reîntâlnești cu Sughiț și cu Știrbul în al 4-lea volum al seriei, How to Cheat a Dragon’s Curse.

 

Michael Morpurgo, unul dintre autorii preferați ai Bufniței Nemi, ne trimite și unul dintre cele mai așteptate romane din această toamnă: Un vultur în zăpadă, premiat cu Children’s Book Award la categoria „Cărţi pentru tineri cititori”, inspirat de povestea adevărată a unui bărbat care ar fi putut opri al Doilea Război Mondial.

 

Oare care este cartea perfectă de sărbători? Romanul pe care plănuiești să-l citești lângă brad, alături de o ciocolată caldă, așteptându-l pe Moș Crăciun? Matt Haig menține tradiția din ultimii doi ani și continuă poveștile dedicate Crăciunului cu al 3-lea volum al seriei, Father Christmas and Me! E prea devreme ca să spunem HO HO HO?

Explorator

Un volum la care bufnițele au lucrat cu mare drag, împreună cu Adrian Șonka, este Ghidul micului astronom prin Univers, ilustrat cu magia stelelor de Vasile Alin. Curiozitatea micilor exploratori va prinde aripi după ce vor descoperi minunile și secretele Universului!

În colecția Explorator apare o carte-fenomen, Women in Science: 50 Fearless Pioneers Who Changed the World, de Rachel Ignotofsky, o lectură superbă despre femei care au revoluționat știința. Cunoaște-ți următoarea eroină și cercetează împreună cu Bufnița Nemi glosarul științific ilustrat! It’s a scientific fact: Women rock!

 

Revenim cu informații și surprize pe pagina de Facebook Editura Nemi și pe contul de Instagram al Bufniței Nemi!

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!