Aventura continuă: Neîmblânziții II, „Atacul roiului”, de Jacob Grey


neimblanzitii-2

Continuarea volumului Băiatul care vorbea cu corbii, Atacul roiului prezintă aventurile tânărului Caw și ale corbilor săi credincioși în întunecatul Blackstone. După ce l-a învins pe terifiantul neîmblânzit-păianjen, Spinning Man, Caw trebuie s-o înfrunte acum pe Mama Muștelor un alt neîmblânzit feroce și avid după putere. Confruntarea îi dă lui Caw ocazia să afle mai multe despre istoria întunecatului oraș Blackstone, dar și despre cea a neamului corbilor.

După ce sinistrul Spinning Man a fost învins, un nou personaj malefic s-a ridicat din tenebre: Mama muștelor, care are ochi peste tot și acum este în căutarea lui Caw. Ca ultim descendent al stirpei corbilor, băiatul este în posesia unui obiect extrem de puternic, Piatra Nopții, care i-a fost lăsat moștenire de străbunicul său, cel mai puternic neîmblânzit-corb, Black Corvus. Creată pentru a face bine și pentru a salva neamurile neîmblânziților de la piere, Piatra Nopții poate aduce întunericul peste Blackstone dacă se află în mâinile cui nu trebuie. Feroce și avidă de putere, Mama Muștelor este un astfel de personaj și nu se dă înapoi de la nimic pentru a pune mâna pe ea.

Alături de Lydia și corbii săi credincioși, Caw trebuie să se lupte încă o dată cu neîmblânziții malefici, iar confruntarea îi va da ocazia să afle mai multe despre istoria întunecatului oraș Blackstone, dar și despre cea a neamului corbilor.

Aventura și suspansul se intensifică în acest al doilea volum al seriei care ne arată un Blackstone cu o istorie complexă și fascinantă ce se întinde mult înapoi în timp, până în vremurile întunecate în care neîmblânziții erau vânați și uciși din cauza puterilor pe care le aveau. Salvarea lor a venit atunci de la legendarul Black Corvus, cel mai puternic dintre neîmblânziții-corbi. Câteva sute de ani mai târziu, Caw, ultimul său descendent trebuie să salveze la rândul său atât orașul Blackstone, cât și puținele neamuri de neîmblânziți care au mai rămas după Vara Întunecată.

În noua lui aventură Caw trebuie, încă o dată, să-și depășească limitele și să-i convingă pe ceilalți neîmblânziți să-i devină aliați. Din umbra timpului și din întuneric, un personaj misterios își face apariția, devenind călăuza neașteptată care-l ajută pe Caw să-și descopere atât istoria cât și puterile nebănuite.

Din ce în ce mai complex și mai profund, acest al doilea volum ne arată un protagonist tot mai matur, construind cu migală drumul dificil ce trebuie parcurs pentru a ajunge de la simplu personaj la erou, și ne lasă să întrevedem o mitologie mult mai bogată în spatele seriei Neîmblânziții.

Al doilea volum al seriei „Neîmblânziții” a fost foarte frumos tradus în limba română de Alina Popescu, iar ilustrația copertei a fost realizată de Tudor Popa.

Laura Câlțea,

Redactor-șef Nemi

20161014_073459

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!