5 lucruri interesante despre Robin Hood


Proscrisul

Povestea lui Robin Hood este una din cele mai populare din folclorul englez, iar Michael Morpurgo o rescrie într-o formă adaptată pentru cei mici în Proscrisul. Povestea lui Robin Hood.

Rămas fără adăpost și pierdut într-o pădure întunecată și amenințătoare, tânărul Robin este salvat de o bandă pestriță de proscriși. Dorința lui cea mai mare e să facă dreptate tuturor năpăstuiților și să pună capăt o dată pentru totdeauna tiraniei șerifului de Nottingham. Iar alături de prietenii săi Robin găsește curajul de a deveni un erou de legendă.

Michael Morpurgo este unul din cei mai talentați povestitori britanici contemporani. Farmecul romanelor sale constă atât în plăcerea de a povesti, cât și în ușurința cu care le deschide copiilor apetitul pentru aventură și cunoașterea unor lumi trecute sau exotice.

Iată câteva lucruri interesante despre Robin Hood şi legenda sa:

  • Robin Hood este unul din cele mai populare personaje din folclor, dar nu se ştie dacă a existat cu adevărat, mai ales că numele de Robin sau Robert era foarte comun la acea vreme.
  • Cuvântul „şerif” (sheriff) se trage din „Shire Reeve”, desemnând titlul celui care colecta taxele pentru rege. Evident nepopular printre oamenii obişnuiţi, şeriful a devenit antagonistul lui Robin Hood.
  • Legenda spune că Robin Hood şi banda sa trăiau în pădurea Sherwood şi foloseau Marele Stejar ca ascunzătoare, dar la acea vreme, copacul ar fi fost doar un puiet.
  • Povestea lui Robin Hood a rămas populară pentru că s-a adaptat mereu. Versiunile iniţiale se axau pe curajul său în luptă şi pe priciperea sa în a folosi arcul, abia mai târziu adăugându-se povestea de dragoste şi faptul că Robin fura de la bogaţi ca să-i ajute pe cei săraci.
  • Legenda lui Robin Hood a fost adaptată pentru micul şi marele ecran de cel puţin 68 de ori.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!