Şi copilul tău poate fi un erou! Învaţă-l să fie el însuşi


Un element important din Cum să-ţi dresezi dragonul este explorarea relaţiilor dintre personaje. De exemplu, relaţia lui Sughiţ cu tatăl său, dificultatea de a se ridica la nivelul aşteptărilor tribului şi modul în care face faţă intimidării vărului său.

Vă propunem o serie de activităţi distractive, prin care, plecând de la carte şi de la propriile lor experienţe, copiii vor învăţa despre importanţa încrederii de sine, despre responsabilitate, despre cum se creează relaţiile frumoase şi despre cum să respecte faptul că oamenii sunt diferiţi.

Iată ce ne spune Sughiţ despre cum să devii un erou:

„Existau dragoni pe când eram eu copil. Tocmai în scopul ca aceste uluitoare creaturi să nu fie uitate, o să vă spun această poveste adevărată din copilăria mea.

Eu n-am fost genul de băiat care să poată dresa un dragon doar ridicând din sprânceană. N-am fost un talent înnăscut pentru chestiile eroice. A trebuit să muncesc. Aceasta este povestea despre cum devii Erou pe Calea Dificilă.”

Activitate – discuţie în grup:

Citiţi capitolul introductiv din Cum să-ţi dresezi dragonul. Aici aflăm cine sunt Sughiţ şi prietenii său şi cum este el diferit faţă de tatăl său şi de ceilalţi membrii ai tribului. El e diferit nu doar fizic, fiind mai mic şi mai firav decât ceilalţi vikingi, dar şi prin personalitatea sa.

  • Cum este Sughiţ diferit de ceilalţi membri ai tribului? Contează că oamenii sunt diferiţi unul de celălalt? Ar trebui să fim la fel ca ceilalţi pentru a putea fi prieteni?
  • Aţi simţit vreodată că nu aparţineţi unui grup, aşa cum simte Sughiţ? Cum treci peste asta?
  • Cine este de partea lui Sughiţ? Cum îl susţine?
  • Tatăl lui este dezamăgit că fiul nu e la fel ca el. Au fost vreodată părinţii dezamăgiţi de voi? Oare ce i-a făcut să simtă asta?
  • Aţi fost vreodată răi cu un prieten? De ce şi cum te-ai revanşat?

Sfaturi:

  • Încurajează discuţiile despre momentele în care copiii au fost susţinuţi de părinţi şi prieteni.
  • Încurajează copiii să spună ce ar face pentru a fi mai buni şi a fi de partea prietenilor sau familiei (mai răbdători, mai ascultători).

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!