Ziua dragonului: Joaca de-a vikingii


Ziua DragonuluiDragi învăţători şi profesori,

Vă invităm să le deschideți copiilor pofta de lectură și să le stimulați imaginația prin activități inspirate de seria pentru copii Cum să-ţi dresezi dragonul, scrisă de Cressida Cowell. Vă provocăm să organizați o Ziua Dragonului în clasa/școala voastră şi vă punem la dispoziţie toate materialele (Kit pentru Ziua Dragonului în şcoala ta) de care e nevoie pentru activităţi dinamice şi  haioase, pornind de la primul volum al seriei. Activităţi prin care elevii vor învăţa lucruri noi, vor avea ocazia să se joace, să se dezvolte ca personalitate si să lucreze în echipă.

Sughiţ, personajul principal al seriei, este un viking şi chiar dacă nu e privit ca un viking adevărat de către tribul său la început, urmând tradiţiile şi venind cu idei noi el reuşeşte să devină un erou. Tradiţiile şi cultura vikingilor erau foarte importante pentru ei şi rareori acceptau încălcări ale reguililor. Mai multe despre istoria fascinantă a vikingilor puteţi citi aici.

Astăzi vă recomandăm câteva activităţi legate de vikingi şi cultura lor pe care le puteţi face în clasă.

Decoperiţi alfabetul viking

Arborele genealogic


Activitate cu clasa
: Desenează arborele genealogic al familiei tale.

Materiale: hârtie maro, hârtie verde, hârtie roșie, o foaie albă, foarfecă, creioane colorate

Ce trebuie să faci: Decupează forma de trunchi de copac din hârtia maro; decupează 6-8 frunze din hârtia verde și 6-8 cercuri din hârtia roșie. Lipește trunchiul de copac pe coala albă, apoi frunzele și fructele, după modelul de mai jos. Pe fructele roșii vei scrie numele membrilor familiei tale: tu, frați/surori, părinți cu frații/surorile lor și bunicii.

Dacă ai fi un viking, cum ar arăta o zi obișnuită din viața ta?

Vikingi
Joc de rol
: fiecare copil se așază în fața clasei și se preface că este un viking, cu numele ales de el. Ceilalți copii îi pun întrebări despre viața de viking.

Joc de rol: Improvizați viața și dialogurile unui trib de vikingi cu clasa. Fiecare își alege un nume, își prezintă arborele genealogic și rolul lui în grupul de vikingi.

Ziua Dragonului poate avea loc oricând în lunile aprilie, mai sau iunie. Scrieţi-ne pe adresa ziuadragonului@nemi.ro şi noi vă trimitem materiale, precum şi vouchere de reducere pentru cartea Cum să-ţi dresezi dragonul.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!