1 iunie: Oferă-i cadoul potrivit micului tău cititor!


În biblioteca secretă de la Academia Buhuhu, Bufnița Nemi se pregătește de întâlnirea mult așteptată cu părinții cititorilor ei. Verifică listele cu recomandările de lectură, să se asigure că nu a uitat niciun titlu preferat, în timp ce ochelarii îi alunecă de câteva ori pe cioc, amintindu-i câte ore au trecut de la ultima pauză. Cu penele zburlite și cărțile ascunse în desagă, bufnița noastră preferată zboară până în vârful celui mai înalt turn al bibliotecii, unde poate să urmărească sosirea invitaților.

Știe cât de importantă este această zi pentru micii lor cititori: pentru ei, 1 iunie nu este doar ziua copilului; nu înseamnă doar activități în aer liber și ateliere de creație, o vizită în parcul de distracții sau o sărbătoare obișnuită, cu tradiții și obiceiuri. 1 iunie este ziua amintirilor, a speranței și a tuturor posibilităților, o odă dedicată copilăriei și familiei.

Asemenea lui Moș Crăciun, Bufnița Nemi vrea să le ofere prietenilor ei daruri, zâmbete și noi motive de bucurie. Scoate cu grijă lista din desagă, dornică să o împărtășească și cu noi, dar, înainte să aibă timp să ne-o citească, o pală rece de vânt îi înconjoară aripile și îi fură notițele. Urmărește cu tristețe cum lista zboară departe de ea, mult prea speriată pentru a înfrunta furtuna ce urmează să se dezlănțuie. Primele picături de ploaie îi ating penele și ochelarii de vedere îi alunecă din nou pe cioc.

Nu are timp de pierdut: trebuie să se întoarcă în bibliotecă și să refacă lista cu recomandări! Desaga i-a protejat cărțile, așa că nu trebuie decât să așeze volumele în categoria potrivită. Dar oare o putem ajuta?

Recomandări:

Omul de știință/Cititorul curios

În volumul Charles Darwin, o revoluţie, Bufnita Nemi îşi invită toţi prietenii într-o călătorie revoluţionară, avându-l drept ghid şi mentor pe Charles Darwin. Vei avea oportunitatea să păşeşti în mintea unuia dintre cei mai mari oameni de ştiinţă interesaţi de istoria naturală, o să trăieşti în secolul al XIX-lea şi vei explora coastele sud-americane, insulele din oceanele Pacific, Indian şi Atlantic, unde îţi vei începe ucenicia ca naturalist şi geolog la bordul vasului HMS Beagle!

Dar, înainte de îmbarcare, nu uita de seria Lumea animalelor: combinând povești, ilustrații și multe informații interesante, cărțile scrise de Olivia Brookes te vor ajuta să îți dezvolți cunoștințele și imaginația! Chiar dacă trebuie să ascunzi cele patru volume de Charles Darwin, ține-le mereu aproape de tine: nu se știe niciodată când vei avea nevoie de ele!

Dacă ai echipamentul potrivit și promiți că toate experimentele vor avea loc sub supravegherea unui adult, îi poți invita pe Nick și Tesla în călătorie. Un singur sfat: robo-armata trebuie să rămână secretul tău și al gemenilor! Nu vrem să-l speriem pe Darwin și nu credem că a sosit momentul să afle de existența roboților.

Exploratorul/Cititorul călător

Dacă iubești aventurile și nu te temi de pirați, dragoni, lilieci și păianjeni, te așteaptă o călătorie plină de obstacole și ghicitori: vei învăța tainele negocierii și ale supraviețuirii, cum să vorbești dragoneza și, dacă respecți îndrumările Bufniței Nemi, poate vei face un legământ cu o zburătoare!

Înainte să pornești pe mare alături de Sughiț Strașnicul Stavrid al III-lea, Nădejdea și Moștenitorul Tribului Huliganilor Păroși, trebuie să îl câștigi pe Știrb de partea ta! Atenție: micul dragon este mereu pus pe glume și foarte încăpățânat, dar, dacă îi aduci ceva bun de mâncare, s-ar putea să nu scuipe foc în direcția ta și să îți devină aliat. Ferește-te de Porcbubos și Sufludecâine-cu-Drojdiedecreier,  iar dacă nu vrei să îl enervezi pe Haplea Râgâitorul, încearcă să nu-l superi la antrenamente sau să țipi prea des când dragonii se pregătesc să te atace (în glumă, bineînțeles!).

La sute de kilometri sub pământ, Gregor călătorește pe mare alături de noi prieteni, însoțit de creaturi fantastice și de sora lui mai mică, Boots, entuziasmată, ca de obicei, de noua lor aventură! Drumurile voastre se vor încrucișa după ce înveți limba dragonilor și îl ajuți pe Sughiț să îi învingă pe pirați. Nu îți putem divulga „calea” prin care vei ajunge în Subpământ, dar îți oferim un mic indiciu: răspunsul se află în Blackstone, în orașul Neîmblânziților!

Povestitorul/Cititorul creativ

Îți plac miturile și basmele? Dacă răspunsul este „da”, a venit momentul să descoperi Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu și Alexia Udriște, o serie de romane care te va familiariza cu istoria și legendele românilor. Vizitează alături de gemenii Ilinca și Călin Roșia Montană și cetatea Histria, cunoaște-i pe Decebal, Menumorut și Aeticus, și înscrie-te la Școala Solomonarilor!

După ce te desparți (pentru moment) de gemeni, redescoperă basmele copilăriei în seria Tărâmul Poveștilor și caută Copacul strâmb: ascultă-i povestea, urmează-i sfaturile și citește la umbra crengilor sale, în adâncul pădurii, departe de locul în care Alice și Pălărierul Nebun își savurează ceaiul. Doar îți dorești să citești în liniște, nu?

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!