Cu ce prieteni, mai vechi sau mai noi ne întâlnim la toamnă la Nemi


Vara e o țesătură lejeră, în care zilele nu mai sunt atent programate, sunt lăsate într-un ritm care curge lent și plăcut. Timpul e măsurat doar de numărul de pagini citite și de mișcarea soarelui pe cer.

Dar pentru la toamnă v-am plănuit câteva întâlniri foarte plăcute.

Pe de o parte, vor intra în scenă mai vechii prieteni ai Nemi, iepurașul Matei, familia și prietenii săi, pentru care nicio zi nu trece fără vreo întorsătură mai specială de situație. Vor fi trei cărți noi, pentru fanii seriei, trei întâmplări nou-nouțe în care copiii se oglindesc și află cum e cu prietenia, cu solidaritatea, cum orice se poate ierta într-o familie și cum orice copil e, mai devreme sau mai târziu, un ștrengar de modă veche.

Tot dintre serii, revine cu două volume seria la fel de îndrăgită a animalelor fermecate din Pădurea Înrourată, de această date protagonistele fiind Sophie, veverița și Hailey, ariciul. Și aici, optimismul și prietenia sunt firele roșii ale cărților, atât Sophie, cât și Hailey punând umărul ca starea lor extraordinară de spirit să se răspândească în întreaga pădure, între toți prietenii.

Luna octombrie, când parcă și cheful de învățat se întoarce și se instalează vine cu noutăți. Vom aduce în fața prietenilor noștri o serie nouă de cărți de non-ficțiune despre natură, despre cosmos, despre poli și despre vulcani. E doar începutul unei serii de cursă lungă, care sperăm că va aduce multă bucurie micilor cititori. Sunt cărți prietenoase, de ale căror ilustrații se vor îndrăgosti, care pot fi citite și ca povești despre lumea care ne înconjoară, dar care conțin și informații interesante.

Tot toamna vine cu rotunjirea seriei de Povești din Pădurea Muzicală, scrisă de Cristina Andone, și pariem că asta e o veste bună pentru mulți copii, pentru fanii mai vechi, dar și pentru cei care o vor descoperi cu ochi și urechi proaspete. Pentru că, da, aceste cărți antrenează toate simțurile, deschid, prin text și ilustrație, o portiță către lumea fascinantă a muzicii clasice. În acest noiembrie, la serie se vor adăuga poveștile despre Chopin și Ceaikovski.

Și tot pentru că e toamnă și ne dorim să conturăm un traseu alternativ al învățării, vrem să amintim și despre două titluri noi din seria Istoria povestită copiilor, a Simonei Antonescu, povestite de aceiași gemeni, Ilinca și Călin, care de data asta, ne însoțesc în Evul Mediu, întâi în vremea lui Vlad Țepeș și apoi în a lui Iancu de Hunedoara. E o serie extrem de prietenoasă, care face ca istoria să sune, așa cum ar trebui să sune mereu, ca o poveste bine spusă.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.