Putem să cădem de acord cu toții că anul care tocmai a trecut a început ca un an ca oricare altul, dar care pe parcurs s-a transformat într-un an la care nu ne așteptam sub nicio formă. Ne bucurăm că, deși a fost un an imprevizibil și dificil pentru mai toată lumea (și mai ales pentru părinți), cititorii (adulți și copii deopotrivă) și-au găsit refugiu în cărți și au căutat terapia prin lectură.
Bufnița Nemi și-a recăpătat forțele acum la început de ianuarie și a intrat în 2021 cu și mai multă energie! Am început deja să pregătim noile cărți pentru copii și vă promitem că vor fi de poveste. Până atunci, însă, vă lăsăm cu 5 dintre cele mai căutate și citite cărți Nemi de anul trecut.
Top 5 cele mai căutate cărți pentru copii din 2020
- Învață să cheltuiești
Cărţile Moneybunny îi învaţă pe copii câteva lucruri simple despre bani.
În Învaţă să câştigi, Bun cea talentată vrea să fie bogată şi celebră, dar învaţă că e nevoie de muncă să ajungi acolo.
În Învaţă să cheltuieşti, Sonny cel entuziast vrea să cumpere orice, dar învaţă să facă alegeri.
În Învaţă să economiseşti, Honey cea hotărâtă îşi doreşte un loc doar al ei, dar învaţă că e nevoie de răbdare.
Obţin ei tot ce îşi doresc? Ei bine, nu chiar.
Descoperă ceva mai valoros?
Cu siguranţă, da!
- Dar Motan
O serie minunată pentru copiii de peste 4 ani, scrisă de Cristina Andone și ilustrată minunat de Emi Balint, despre un motan din Bran.
Ce-ar fi, cum ar fi dacă o zi de 1 aprilie v-ar aduce în dar un prieten… mai neobișnuit?
DAR nu seamănă cu niciun motan negru din viață sau din cărți: e curios, pofticios, foarte prietenos și mai ales tare, tare norocos. În prima lui zi se înconjoară de prieteni și își caută un loc bun și cald în lume.
Să vedem… va fi la cofetărie, la florărie sau la librărie?
Prima carte dintr-o serie pentru micuții de peste 6 ani.
Noaptea, cerul are propria viață.
Viața sa e formată din planete, galaxii și sateliți…
Un întreg univers gata să fie explorat!
Planetele la orizont! Haideți să ne apropiem de Mercur și de căldura sa infernală.
Sau o putem admira pe Venus cea luminoasă. Sau pe Marte, cu solul lui roșu incredibil.
Vom descoperi aici mișcările grațioase, ciclice ale planetelor în jurul stelei noastre, Soarele; Calea Lactee cea strălucitoare; sateliții naturali și ciudatele stații orbitale – opera oamenilor.
- Mozart și curcubeul muzical
Un volum nou ce completează colecția binecunoscută a Cristinei Andone, Povești din Pădurea Muzicală.
Colecția Povești din Pădurea Muzicală reprezintă o serie de povești pentru copii scrise de Cristina Andone, ale căror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii. Cărțile, original ilustrate de Adriana Gheorghe, Sebastian Oprița și Thea Olteanu, îi vor „împrieteni“ pe copii cu muzica clasică, oferindu-le, într-un mod accesibil, informații esențiale pentru cultura lor generală.
Spiridușul Mozart e poate cel mai jucăuș și cel mai viu dintre toate personajele din Pădurea Muzicală; între Marșul turcesc și Mica serenadă se întind o serie de aventuri, care îmbracă în haine de poveste viața și opera unuia dintre cei mai mari compozitori ai lumii.
E vremea să strângem jucăriile!
Oare ce copil nu a auzit de atâtea ori această frază? E ziua de curățenie acasă la familia micului lama, dar el ar construi mai curând un fort din pături și scaune, în loc să îi dea o mână de ajutor mamei.
Dar dacă și mama ar avea chef de joacă?
Cum ar fi?
Nici una, nici două, mama începe să arunce prosoape în aer, să se plimbe cu rolele prin bucătărie și să își construiască propriul fort în sufragerie. Și toate astea ar fi distractive… dacă n-ar fi așa dezordine. Lama lama nu-și mai găsește nicio jucărie!
Oare s-ar simți mai în largul lui dacă ar face totuși un pic de ordine?
Lasă un comentariu