Top 10 cele mai îndrăgite cărți pentru copii din 2022


Anul 2022 a fost despre motivația de a le citi zilnic copiilor, lucru pe care l-am promovat prin campania Nemi „Citește-i zilnic copilului tău!”, clubul de carte Nemi, articole guest de la cititori de cursă lungă care le citesc copiilor zi de zi și prin fișe de activități distractive pentru toate vârstele.

Ne-am bucurat să vă oferim cărțile Nemi ca insule de timp de calitate pentru părinți și copii deopotrivă și că v-am fost inspirație și motivație.

Încheiem acest an cu multe mulțumiri pentru voi, cititorii noștri, mici și mari, fiindcă ați rămas aproape de noi și ne pregătim pentru un nou an, în care promitem să vă aducem alte titluri foarte frumoase în bibliotecă.

Până atunci, însă, vă lăsăm cu top 10 cele mai îndrăgite cărticele din 2022.

Dar motan se joacă, de Cristina Andone, Emi Balint

Dar motan e unul dintre cele mai iubite personaje de la Nemi, iar prima carte de activități din serie a fost foarte apreciată de fanii acestuia. Cei mici s-au distrat, alături de simpaticul motan, cu ghicitori, colorat, desenat, au călătorit în labirintul pisicesc, au descoperit indicii și detalii, și-au pus mintea la contribuție pentru a găsi răspunsurile corecte. Nu au lipsit activitățile de gătit, grădinărit, modelat sau decupat.

Dar motan este un adevărat tovarăș de joacă, alături de care totul se transformă în ceva distractiv!

Bună dimineața, Lama lama! & Noapte bună, Lama lama!, de Anna Dewdney

Fiindcă nu e niciodată prea devreme să împrietenești copilul cu cărțile și să îi citești cu voce tare, am publicat două cărticele pentru cele mai mici mâini, care au trezit zâmbete pe chipurile copiilor și părinților deopotrivă încă de la primele răsfoieli.

Dar motan greșește, de Cristina Andone, Emi Balint

Dar motan greșește a fost vedeta din a doua parte a anului – Dar motan e cel mai îndrăgit motan de librărie și Crăciunul acesta a arătat tuturor copiilor cum să-ți repari greșelile și că magia se află în fiecare dintre noi.

Tina și primul ei tutu & Tina și primul ei solo, de Marilyn Singer, Alexandra Boiger

Nu este nicio surpriză că povestea micuței balerine a ajuns în rândul cărților preferate de micii cititori. Prin aceste cărți, copiii vor călători în lumea fascinantă a baletului, alături de Tina, micuța dansatoare, învățând lecții importante de viață.

Kipper & Noul prieten al lui Kipper, de Mick Inkpen

Cățelușul Kipper a fost întâmpinat cu brațele deschise de zeci de copilași pregătiți să descopere noi povești.

Kipper este un tovarăș excelent de călătorie, alături de care copiii au putut descoperi lumea înconjurătoare. Presărată cu umor și veselie, cărțile sunt o invitație spre a descoperi mai multe despre prietenie și loialitate.

Lama lama, e vremea să împarți!, de Anna Dewdney

Poveștile cu micul Lama sunt foarte iubite de către micii cititori. Aici, copiii învață împreună cu acesta de ce este important să împarți cu cei din jur.

Un băiat numit Crăciun, de Matt Haig

Un băiat numit Crăciun rămâne una dintre cele mai frumoase și magice povești de Crăciun. Ecranizarea cu același nume i-a întors pe mulți cititori la îndrăgita serie de copii a lui Matt Haig, în care magia, cadourile și spiritul Crăciunului sunt la ele acasă.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!