Inspirație pentru tine și copilul tău, powered by Nemi


Povestea Nemi a început din dorința de a educa, a crește cititori și de a ne bucura împreună de lectură. În 2022, continuăm să susținem apropierea copiilor de cărți prin implicarea părinților, așa că vrem să vă oferim inspirație și instrumente pentru dezvoltarea relației: părinte – carte – copil. O interacțiune care poate transforma o oră aparent obișnuită pentru tine într-o amintire extrem de personală pentru un copil. O amintire care îl ajută să gândească, să simtă și să adauge un strop de curiozitate în viața lui. Fiindcă niciodată nu e prea devreme să împrietenim copiii cu cărțile și să le citim. 

Vom veni în întâmpinarea voastră cu articole și evenimente pe teme de interes, teme pe care să le explorăm și să le înțelegem împreună. Sursa noastră de inspirație sunteți voi, părinții.

Vom discuta despre presiunea „de a fi părintele perfect”. O să încercăm să demitizăm această idee, a părintelui perfect, și o să vedem împreună cum putem cel mai bine să fim prezenți, atenți la nevoile copiilor și ale noastre. Credem că cel mai frumos lucru pentru copii este timpul petrecut cu ei și deseori, poate uităm să fim prezenți sau poate nu mai avem resurse să găsim moduri noi de joacă și de captare a atenției lor. Vom aduce în discuție și importanța prezenței în viața copiilor: prin crearea de momente speciale, prin citit împreună, prin activități care să-i amuze, dar să-i și educe, prin crearea unui ritual al vostru etc.

Pentru întărirea relației părinte – copil, este importantă orice apropiere cu cei mici, dar totodată, trebuie să aducem în discuție și calitatea timpului petrecut : timpul în care părintele este prezent nu doar fizic, cât și emoțional,  în care i se oferă atenția cuvenită copilului, iar părinții și copiii se conectează citind povești, vorbind și jucându-se. Timpul nu se mai măsoară astfel în minute sau ore, ci în experiențe, emoții, stări și conexiune.

Aceste experiențe, aceste momente speciale petrecute cu copilul îi vor contura caracterul și vor ajuta la dezvoltarea lui. Cum puteți crea cadrul perfect, colțul vostru de lectură – un loc magic unde poveștile i se șoptesc duios – unde de abia va aștepta să se întoarcă zi de zi?

Selecția de cărți pentru copii e foarte vastă și de aceea uneori poate fi greu de ales lectura potrivită pentru micuții voștri. Noi vom încerca să vă ghidăm spre titlurile potrivite vârstei lor. Fie ele cărți de ficțiune sau de nonficțiune, din cărțile Nemi vor avea mereu ceva de învățat : lucruri noi, despre lumea înconjurătoare, lecții de viață de la personajele preferate și despre importanța prieteniei și familiei.

Pentru 2022 avem pregătite serii noi, populare, adevărate aventuri prin file pentru micii dansatori, micii exploratori, pentru cei curioși și pentru cei dornici de joacă . Iată și un articol unde puteți citi mai multe despre noutățile lui 2022.

Fiindcă voi ne sunteți o continuă sursă de inspirație, vrem să aflăm părerile în legătură cu teme specifice, astfel ca și noi, dar și alți cititori să învățăm împreună din experiențele voastre.

A fi părinte nu înseamnă a ști totul. Învățăm împreună cu copiii noștri, pe măsură ce ei cresc, dar este important șă fim informați tot timpul despre educația copiilor și ce putem să îmbunătățim. O să vorbim deci și despre învățarea continuă, despre nevoia a fi tot timpul la curent cu noutățile în materie de educație și creștere a copiilor.

Pornind de la ideile noastre, studii de caz, și cu sprijinul vostru și al unor invitați dedicați pentru fiecare temă, dorim să vă fim inspirație în creșterea micilor cititori de cursă lungă și să ne dezvoltăm împreună, în acest drum al cunoașterii.

Sperăm să ne urmăriți cu mare drag, atât aici pe nemi.ro cât și pe grupul de facebook și pagina de Instagram, locuri care sperăm să vă devină sursă de inspirație și de motivație!

Ca să fiți siguri că nu ratați nicio informatie prețioasă, abonați-vă și la newsletterul Nemi – Inspirație pentru tine și copilul tău – https://nemi.ro/abonare-newsletter/

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!