Seria fantasy Andilandi, de Sînziana Popescu, acum la editura Nemi


Editura Nemi de carte pentru copii lansează Andilandi, de Sînziana Popescu o serie fantasy ce include șapte romane și un volum de povestiri și e inspirată din miturile românilor și din basmele noastre din bătrâni. Seria îi va purta pe cititori într-o lume fascinantă, populată de personaje mitologice românești readuse în actualitate, dar și de personaje moderne, cu care copiii se pot identifica cu mare ușurință.

Sînziana Popescu propune prin seria Andilandi niște povești sută la sută românești, basme contemporane în care filonul folcloric este foarte frumos adus în fața cititorilor. Ielelor, Căpcăunilor, Zmeilor, Strigoilor, Blajinilor, Balaurilor, Sânzienelor, Ursitoarelor, Calului Năzdrăvan și Solomonarilor li se alătură un personaj cu o semnificație cu totul specială – tăcuta și profunda Andilandi, Pasărea Măiastră. Ea asigură trecerea copiilor în lumea de basm, pe Celălalt Tărâm, unde suspansul și surprizele se țin lanț.

Fiecare roman din serie scoate la lumină personaje-cheie noi și fiecare dintre aceste povești este una cu morală, însă fără să fie moralizatoare.

„Atunci când mi-am făcut documentarea pentru micul meu roman de aventuri, „Andilandi. Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm”, m-am oprit doar asupra câtorva dintre personajele mitologice descrise în basmele populare româneşti ori analizate în diverse studii folclorice de marcă. Pe unele le-am preluat ca atare, pentru că şi-au găsit singure locul și rostul în intriga pe care o construisem. Pe altele le-am modificat ori m-am oprit asupra unor versiuni acceptate numai în anumite zone ale ţării. De fiecare dată însă m-am străduit să rămân fidelă regulilor, nu excepțiilor și, nu în ultimul rând, basmelor copilăriei mele.”

Sînziana Popescu

„Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm” și Aventura gemenilor Andrei și Lucia dincolo de Poiana Vie” sunt primele două romane ale seriei Andilandi care vor apărea în luna martie, la editura Nemi.


Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm

Volum distins cu Premiul „Asociației Scriitorilor din București” în 2009 și adaptat pentru radio în 2018 într-o mini-serie produsă de Teatrul Național Radiofonic, cu o distribuție de excepție. Cele patru episoade ale serialului au fost difuzate în premieră la Radio România Cultural, în decembrie 2018, iar primul episod a fost inclus și în cadrul proiectului de audiții pentru copii – „Teatru radiofonic în culori”, proiect inițiat de Teatrul Național Radiofonic în parteneriat cu librăria Cărturești Verona.

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să te trezești într-o bună dimineață pe Celălalt Tărâm, alături de propriul tău Cal Năzdrăvan? Este exact ce i s-a întâmplat lui Vlad Ionescu, un băiețel obișnuit care intră într-o lume neobișnuită.

Ajutat de Blajini și Uriași, Vlad se va lupta cu Iele, Zmei, Strigoi, Căpcăuni, Balauri și Solomonari, pentru a ajunge la Sânziene și a duce la îndeplinire tainica misiune încredințată de Ursitoare. Învață din greșelile lui. Nu se știe niciodată când Andilandi te va pune la încercare și pe tine.


Aventura gemenilor Andrei și Lucia dincolo de Poiana Vie

Îți mai amintești de Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm? De atunci, au trecut zece ani. Granițele s-au rearanjat, cârmuitorii sunt acum alții. Nu se mai nasc decât Balauri „de rând”, cu mai multe capete, dar cu mai puțină putere. Ielele au îmbătrânit, Blajinii se ascund, iar Zmeii pârjolesc totul în cale.

Acesta e momentul în care o nouă aventură e pe cale să înceapă. Prietenii? Aceiași. Dușmanii? Cu mult mai mulți. Cărăușul? Nu e doar unul, ci sunt doi. Învață din greșelile lor. Nu se știe niciodată când Andilandi te va pune la încercare și pe tine.

Personajelor din primul volum al seriei Andilandi li se alătură acum clanurile Piticilor, Statu-Palmă-Barbă-Cot și al său Iepure Șchiop, Zânele-păsări, Vâlvele-bălții, Licuricii și alte figuri ale mitologiei românești.

Sînziana Popescu este o Pasăre Măiastră, care a ales să locuiască pe un Tărâm Fermecat ca să-i apere pe cititorii mici și mari de orice pericol, căci, în folclorul românesc, cum bine știți, Strigoii, Ielele, Zmeii, Căpcânii sau Solomonarii pândesc la fiecare colț și capăt de rând ca să atace bunul mers al lucrurilor. Până să înceapă această aventură, Sînziana Popescu a poposit și în teatru, iar piesele ei pentru copii au fost premiate, traduse și jucate pe scene mari în toată ţara sau la Teatrul Național Radiofonic. În afară de seria ANDILANDI, a scris şi cărți bogat ilustrate: Mașinuța curcubeu, Experimentul Martinel (Editura Pionier Press, 2018) și Pentru Petrică, iepurașul meu cu ochii roșii (Editura Pandora M, 2017).

Sînziana Popescu continuă să scrie cărți pentru copii, să țină ateliere și lecturi publice. Informații despre toată activitatea ei se găsesc pe www.andilandi.ro, la un click distanță de un zbor de poveste!

În copilărie nu trecea nicio zi fără să nu spun cuiva o poveste. Credeam cu tărie că oamenii au nevoie de povești la fel de mult cum au nevoie de aer, de hrană sau de căldura soarelui. Le spuneam povești prietenilor de la joacă sau colegilor de școală, transformându-i de multe ori în eroii unor realități inexistente. Le spuneam povești și părinților, mai ales când venea vorba de „performanțele” mele școlare, ori seara, înainte de culcare, concuram cu poveștile spuse de bunicii mei, reușind de multe ori să-i fac să adoarmă înaintea mea.Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!