Cum a salvat Bufnița Nemi Crăciunul


În Ajunul Crăciunului, când Moș Crăciun lucra în atelierul de jucării, iar spiridușii pregăteau pachețele cu turtă dulce și bomboane colorate, cu arome-surpriză, trolii au atacat Elfhelm. Ascunși de întuneric, s-au furișat pe lângă patrulele de pază – elfii jucăuși, ce zburau în înaltul cerului și pregăteau farsele de Crăciun –, pentru a se răzbuna pe Moș Crăciun. Folosind o vrajă străveche, au oprit timpul și și-au pus planul în aplicare: au mâncat toate dulciurile pregătite de spiriduși, chiar și cozonacii cu nucă (trolii urăsc cozonacii, preferă checul), au aruncat în aer atelierul de jucării (nu vă faceți griji, nimeni nu a fost rănit), apoi au furat sania lui Moș Crăciun, fără să știe că Rudolph dormea pe bancheta din spate, sperând să o surprindă pe Vixen.

După atât de multe ghinioane, știți ce a făcut Moș Crăciun? S-a asigurat că prietenii lui sunt teferi, a mâncat un baton de ciocolată (întotdeauna avea un bat de ciocolată în buzunar) și a sunat-o pe Bufnița Nemi, care citea în biblioteca din Academia Buhuhu, pregătindu-se pentru petrecerea din Elfhelm. Bufniței Nemi îi plăcea să le citească spiridușilor sau să inventeze povești pentru elfi, ca să îi țină departe de necazuri (și să-i facă să uite de farse).

Draga mea prietenă, îi spuse Moș Crăciun, trolii au atacat Elfhelm și au distrus cadourile copiilor. Au mâncat și toate dulciurile pregătite de spiriduși.

Chiar și cozonacii cu nucă? întrebă Bufnița Nemi.

Chiar și cozonacii cu nucă, îi confirmă Moș Crăciun. Am nevoie de ajutorul tău. Am nevoie de eroii Nemi.

Suntem pe drum, îi răspunde Bufnița Nemi. Poți opri timpul pentru noi? Ne așteaptă o călătorie lungă.

Dacă Matt Haig poate să manipuleze și să studieze timpul în romanul How to Stop Time (în curs de apariție la Editura Nemira), Moș Crăciun și Bufnița Nemi au voie să trișeze și să le ofere copiiilor Crăciunul de poveste mult dorit. De data aceasta, pot încălca câteva reguli. Glasul Bufniței Nemi străbate mii de kilometri; gândurile îi sunt purtate de vânt până în cele mai îndepărtate colțuri, pe insule (aparent) pustii, în păduri și în peșteri, în orașe abandonate și cetăți subterane, un strigăt de ajutor și răspunsul la o dorință simplă și frumoasă: prietenii mereu îți sunt alături.

Astfel, când Bufnița Nemi ajunge în Elfhelm, eroii Nemi sunt deja acolo. Gregor a adus cu el toate creaturile din Subpământ: zburătoare, târâtoare, țesătoare și rozătoare. Boots, sora lui de doi ani, se joacă în zăpadă și strânge jucăriile stricate lângă ea, pregătindu-le pentru spiriduși, care aproape că au reparat atelierul lui Moș Crăciun. Pe acoperiș, Bufnița Nemi îi recunoaște pe prietenii lui Jill Tomlison, inclusiv pe fratele ei Buf, care acum nu se mai teme de întuneric și cară bucăți mari de scândură, atent la instrucțiunile strigate de elfi.

În piața din centrul orașului, Amelia și Michael lucrează umăr lângă umăr, improvizând o brutărie în aer liber, sub corturile ridicate de Moș Crăciun. Michael îi povește despre copilăria lui și despre Kensuke, iar Amelia îi împărtășește aventurile ei de la orfelinat, cum speranța a salvat-o de la o viață nefericită și a purtat-o până aici, în Elfhelm, la noua ei familie. Noua ei casă.

O răsuflare de gheață a înconjurat-o pe Bufnița Nemi. Se întoarce speriată, dar se liniștește când o vede pe Adara, copila iernii, pe dragonul de gheață, împreună cu Pete Motanul, Nick și Tesla. Par pregătiți de luptă, îmbrăcați în haine groase de iarnă, cu cabluri încolăcite în jurul picioarelor și cu o turbină suspendată deasupra lor. O invenție ciudată, dar Bufnița Nemi știe când nu trebuie să pună întrebări.

Abia când sosește Sughiț, împreună cu ceilalți vikingi, pe spinările dragonilor de foc, Adara le face semn să o urmeze și se îndreaptă spre ascunzătoarea trolilor, pentru a recupera sania lui Moș Crăciun și a-l salva pe Rudolph.

Preț de zece bătăi de inimă, timpul se oprește. Eroii Nemi se opresc și privesc trupurile mlădioase ale dragonilor, pielea acoperită cu solzi, cozile care lovesc cu furie aerul și nasc fulgere pe bolta cerească, eclipsând strălucirea nemuritoare a stelelor. Amelia își acoperă ochii cu mâinile acoperite de făină și zahăr. Magia vibrează în Elfhelm. Magia prieteniei.

Cadourile se strâng în jurul lui Moș Crăciun, până când doar căciula i se mai vede. E înconjurat de panglici și de funde, de mingi și de animale de pluș, de titirezi și cutii cu fursecuri, de pachete cu jocuri video și cărți ambalate elegant, printre paginile cărora Bufnița Nemi a strecurat scrisori, toate purtând semnăturile eroilor Nemi și ale ajutoarelor lui Moș Crăciun.

Când dragonii se întorc, sania lui Moș Crăciun „alunecă” în fața atelierului nou construit. Nedumerit, Rudolph se ridică de pe bancheta din spate, cu ochii cârpiți de somn. Observă târziu rozătoarele care râd de el, dragonii care îl urmăresc cu curiozitate, suflând fum pe nări, oamenii ce îi fac poze cu telefonul și își ascund cu greu zâmbetele. Moș Crăciun râde cel mai zgomotos, cu mâinile pe burtă, în timp ce Rudolph se dă jos din sanie și mormăie supărat: Nu pot să cred că Vixen a fost mai rapidă și că mi-a făcut EA o farsă.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.