Citiți-le zilnic și oriunde vara asta!


Campania „Citește-i zilnic copilului tău!” continuă și pe parcursul verii. Editura Nemi vă îndeamnă să le citiți zilnic copiilor, în orice moment al zilei și oriunde călătoriți vara aceasta. Ne dorim ca lectura să devină pentru cei mici un obicei pe care să-l facă cu și din dragoste pentru povești.

Vara e momentul ideal să petreceți mai mult timp alături de copii: să le citiți, să vă jucați cu ei, să vă plimbați, să explorați alături de ei lumea înconjurătoare și să experimentați lucruri noi.

Timpul alături de copii este prețios și ne dorim mereu să-l facem cât mai special. Și ce poate fi mai special decât călătoritul printre paginile cărților? Citiți-le zilnic copiilor voștri, intrați în pielea personajelor și creați experiențe noi pentru cei mici.

Cea mai bună modalitate de a-i expune pe copii la cărți este citirea cu voce tare a cărților, chiar dacă citesc deja pe cont propriu sau nu.

Specialistul în învățare și educație Susan Schwartz spune că citirea cu voce tare este de fapt una dintre cele mai bune modalități prin care părinții pot contribui la îmbunătățirea abilităților de citire. „Nu încetați niciodată să le citiți copiilor voștri”, spune Schwartz. „Ar trebui să le citiți copiilor dumneavoastră în fiecare zi, mai ales în timpul verii. Nu numai că este o experiență distractivă și captivantă pentru copil, ci este și una de învățare.”

Cititul cu voce tare are numeroase beneficii despre care am vorbit și aici: https://nemi.ro/editura-nemi-da-startul-campaniei-citeste-i-zilnic-copilului-tau/

Pe lângă cititul propriu zis, puteți să introduceți și alte activități distractive: să desenați personajele împreună, să citiți pe roluri, să mimați personaje, să explorați natura, să construiți un fort sau poate să învățați un dans împreună sau o rețetă de mâncare a unui personaj preferat. Ori de câte ori este posibil, este o idee bună să faceți lectura cât mai interactivă. Să le oferiți copiilor o experiență unică, să fiți doar voi și povestea.

Cititul cu voce tare poate fi înlocuit ușor și cu o carte audio atunci când nu aveți timpul necesar să fiți voi povestitorii. Prietenii de la Audiotribe au o colecție vastă de cărți pentru copii și le puteți găsi aici.

Pe lângă lecturi magice, vara asta vă recomandăm să faceți alături de copii fișe de activități distractive: colorați animăluțe, jucați joculețe simpatice alături de personajele Nemi sau verificați-vă cunoștințele. Descărcați fișele de activități pentru vara asta de aici.

Sperăm ca vara asta să fie de poveste: împrieteniți copiii cu cărțile, citiți-le cu voce tare, creați ritualuri și petreceți timp împreună.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!