Ce luăm cu noi în vacanță: 6 cărți de plimbat în 6 locuri în această vară


  • Lama Lama și bunicii – în vacanță la bunici

Vacanța vine cu multă bucurie și nerăbdare, iar bunicii au fost dintotdeauna destinația preferată a copiilor pentru zilele lungi de vară. Dar tot în vacanță, în zilele lungi de vară, se mai strecoară și dorul de părinți, ca un nor trecător. Aici, micul Lama se poate dovedi un prieten de nădejde. În Lama Lama și bunicii, micul Lama traversează această situație, cu ajutorul ingenios al bunicilor și al unui… prieten-surpriză! Neapărat de strecurat în rucsacul copiilor mai mici.

  • Vacanță plăcută, Matei! – în vacanța la mare

Simpaticul iepuraș Matei și-ar dori o vacanță la mare, la fel ca Mara, prietena lui, gâsca sălbatică. Din păcate, însă, nici el, nici ceilalți iepurași din familie nu au aripi, așa că Matei e nevoit să fie, din nou, inventiv și să aducă marea aproape, altfel. Matei și aventurile sale de vacanță vor fi un companion foarte simpatic al tuturor copiilor care deja iubesc această serie, o carte care îi poate însoți la siesta de la amiază, de sub umbrela de la malul mării.

  • Evie și animalele – în hamacul din parc

Evie e neobișnuit de talentată. Evie iubește animalele și le vrea binele, dar, mai mult decât atât, le înțelege gândurile și poate să comunice cu majoritatea dintre ele. Povestea lui Evie îi va ține pe copii nedezlipiți de păturica din parc, de hamac sau de băncuță, sau de orice alt loc unde vor căuta un pic de umbră vara asta.

  • Sofia în șa – în excursia la fermă sau la herghelia de cai

Cred că toți părinții își pot imagina foarte lesne că s-ar putea înființa un club al copiilor iubitori de cai. Sau de arici. Sau de câini, pisici și alte animăluțe pe care ei le iubesc spontan. Așa e și Sofia. Fetița cea mai hotărâtă că destinul ei e să aibă o fermă, unde să fie înconjurată de animalele care-i sunt atât de dragi. Fiecare zi e încă un pas spre împlinirea acestui vis. Sofia va fi un tovarăș prețios al copiilor iubitori de natură și de animale, iar aventurile și umorul ei fac din această carte o lectură perfectă pentru vacanța cea mare.

  • În zbor – păsările migratoare – în vacanță în Deltă

Marea frumusețe a acestei cărți este că învelește informațiile științifice despre păsări și despre procesul migrației într-o poveste de citit și recitit, ilustrată splendid, luxuriant, delicat. Dacă va fi printre cărțile din bagajul pentru Delta Dunării, copiii vor putea începe să studieze la pas, pe teren aceste fascinante creaturi. Rămân multe lucruri de aflat despre migrație, dar copiii vor căpăta multe informații noi despre diverse specii, culoare de migrație, dar și despre distanțele fenomenale pe care le pot parcurge uneori niște călători încăpățânați, cum sunt păsările migratoare.

  • Dar motan călătorește – în vacanța la munte, poate chiar la Bran

Motanul Dar, motan sensibil, de librărie, decide că e vremea să își strecoare mustățile și în afara casei în acest cel mai recent volum din serie. E drept, nu se aventurează totuși prea departe, dar curiozitatea e un bun pretext să exploreze dealurile din zona Branului și castelul. Va fi un tovarăș de călătorie perfect pentru copiii care aleg să îl ia alături de ei în vacanța de la munte. Iar ilustrațiile cărții sunt un motiv în plus de bucurie și de inspirație.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!