Cărți pentru copii în pregătire la Nemi în 2023


Poveștile Nemi continuă să surprindă cititorii de toate vârstele. În anul 2023, vă aducem magie și aventură prin: cărți cu animăluțe simpatice, balerine, cărți de nonficțiune, de aventură, despre pasiuni și personalități celebre, de citit și de recitit în colțurile de lectură.

Vom continua seria apărută în 2022, Tina Balerina, cu o nouă peripeție din viața micuței balerine: Tina și primii ei pantofi de balet. Tina se reîntoarce la lecțiile ei de balet și, mai mult decât orice altceva pe lume, își dorește să poată sta pe poante – adică să danseze pe vârfuri, în pantofiorii ei de balet din satin roz, ca o adevărată balerină. Numai că profesoara ei spune că tălpile fetiței nu sunt încă pregătite pentru a trece la poante. Dar Tina nu numai că este pregătită, ci și hotărâtă. Și nimic nu o poate opri!

O altă surpriză este Băncuța (The Bench), prima carte pentru copii a Ducesei de Sussex, Meghan Markle. Cartea surprinde relația specială dintre tată și fiu, văzută prin ochii unei mame. Povestirea și ilustrațiile cărții ne oferă instantanee ale momentelor împărtășite, care evocă un sentiment profund de căldură, conexiune și compasiune.

Tot pentru cei mici, apar la Nemi cărți noi în format boardbook cu mult iubitul personaj Lama lama: Llama Llama Easter Eg și Llama, Llama Jingle Bells. Tot în seria Lama lama va apărea și Llama Llama’s Little Lie, pentru cititorii de 3+ ani.

Cu texte scurte și simple, care rimează, cărțile în format boardbook cu Lama Lama îl prezintă pe acesta bebelușilor și copiilor mici înainte ca aceștia să fie pregătiți pentru povești mai lungi. Formatele mici și paginile rezistente sunt perfecte pentru mâinile lor. În Llama Llama Easter Egg, iepurașul de Paște aduce o mulțime de delicii pentru Lama Lama: jeleu, ouă colorate și o surpriză pufoasă!

În Llama Llama Jingle Bells, mica lamă și prietenii săi oferă cadouri, cântă cântece și decorează prăjituri. Este într-adevăr o vacanță foarte veselă!

În Llama Llama’s Little Lie, Lama Lama învață o lecție despre adevăr. Când Lama Lama sparge accidental rama preferată a mamei Lama, el decide să spună o mică minciună despre cum s-a întâmplat. În cele din urmă, Lama Lama învață o lecție importantă despre a spune adevărul.

Pentru copiii mai mari, renumitul autor și ilustrator al cărții Sir Gawain și cavalerul verde revine cu o ediție emoționantă a celei mai vechi epopee din Marea Britanie – Beowulf.

Cu mult timp în urmă, a existat un războinic scandinav care a luptat cu trei rele atât de puternice, încât ar fi putut distruge regate întregi. Stând cu capul și umerii deasupra camarazilor săi, Beowulf salvează de unul singur țara danezilor de un căpcăun nemilos pe nume Grendel și apoi de mama sa. Dar în a treia lui bătălie teribilă, cu dragonul morții din adâncuri, își întâlnește perechea. Iubitorii de eroi, monștri și lupte vor găsi această repovestire pe cât de captivantă, pe atât de tragică.

Tot de la Morpugo vom publica și Flamingo Boy. Setată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, romanul are în prim plan un băiat autist care locuiește la ferma părinților săi, printre saline și păsări flamingo. Sunt multe lucruri pe care el nu le înțelege, dar știe să vindece animalele. Iubește rutina, muzica, iar în fiecare săptămână merge cu mama sa la caruselul din oraș, să călărească pe calul său special. Dar apoi vin nemții, orașul este atacat și totul se schimbă.

În colecția Nemi vor apărea trei povești încântătoare cu animăluțe, scrise în stil clasic de Tilda Kelly: Baby Koala Rescue, Little Ourangutan all Alone și The Fairy Penguin. Cărțile sunt pline de aventură și perfecte pentru cititorii de 7+ ani.

Fiindcă știm cât de apreciate sunt nonficțiunile, vom publica o serie mult așteptată: Vieți extraordinare, dintre care prima va fi: The Extraordinary Life of Michelle Obama (Viața extraordinară a lui Michelle Obama). Urmează și alte titluri extraordinare.

Michelle Obama a fost Prima Doamnă a Statelor Unite. Este, de asemenea, soție, mamă și avocat. Dar asta nu este tot. Ea a început multe campanii pentru a ajuta tinerii și pentru a face lumea un loc mai bun. Michelle Obama a avut o viață extraordinară.

Celor cărora le-a plăcut Ghidul micului astronom prin Univers, vor întâmpina cu bucurie noua carte a lui Adrian Șonka, Universul exotic. Carte de recorduri astronomice, cu ilustrații de Oana Ispir.

Pentru cei mai curioși vor apărea și alte cărți de nonficțiune, Tiny creatures: The world of microbes,de Nicola Davies – o primă explorare pentru tinerii cititori a celor mai mici organisme vii din lume.

Copiii vor afla cum cele mai mici ființe de pe planetă fac unele dintre cele mai importante lucruri. Peste tot în lume – în mare, în sol, în aer și în corpul nostru – există lucruri vii atât de mici încât milioane de ființe ar putea încăpea pe antena unei furnici. Sunt ocupate să facă tot felul de lucruri, de la răcirea și prepararea de iaurt până la erodarea munților și ajutând la producerea aerului pe care îl respirăm. Dacă ai putea să le vezi cu ochiul tău, ai descoperi că toate arată diferit și că sunt foarte bune să schimbe lucrurile în altceva.

Alături de Tiny creatures: The world of microbes, se vor alătura seriei și Grow: Secrets of Our DNA și Lots: The Diversity of Life on Earth de la aceeași autoare.

Spiridușa Adevărului se întoarce la fel de amuzantă și plină de magie într-o poveste puțin diferită: Spiridușa Adevărului merge la școală. O poveste înălțătoare care îi va încânta pe cititorii mai tineri și îi va ajuta să fie ei înșiși în uniforma școlară.

Și pentru că nu este veselie fără Dar, avem o surpriză pentru fanii seriei: va apărea o nouă poveste magică cu cel mai curios motan: „Dar motan sărbătorește”.

De Crăciun, vă surprindem cu o frumoasă poveste pentru toate vârstele: Christmas is Coming: Traditions from Around the WorldO colecție internațională de legende și tradiții printre care: Glögg, Kutia, Lutefisk, Ispita lui Jansson, Budinca de Crăciun, Panettone, colinde, animale vorbitoare, Spărgătorul de nuci, etc.

Tot în spiritul Crăciunului apare o poveste nouă – Little Red Sleigh, de Erin Guendelsberger, cu ilustrații de Elizaveta Tretyakova, despre o mică sanie roșie.

Mica sanie roșie are un vis mare – să devină într-o zi marea sanie roșie a lui Moș Crăciun! Dar toată viața ei i s-a spus că este prea mică, prea tânără, că nu poate zbura și, cu siguranță, că nu-l poate întâlni pe Moș Crăciun. Ei bine, Crăciunul acesta, cu ajutorul unor prieteni, e hotărâtă să facă imposibilul. Little Red Sleigh este o carte de Crăciun pentru copii încântătoare, pe care veți dori să o citiți din nou și din nou. Plină de bucurie de iarnă și magie de Crăciun, această carte pentru copii vă va aminti că niciun vis nu este de neatins dacă credeți cu adevărat în el.

Sperăm să vă placă ce vă pregătește editura Nemi și că ne veți fi aproape și în 2023!

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!