Locurile de citit ale copiilor


Cititul se numără printre activitățile de făcut zilnic, cu și din dragoste pentru cărți. Le citim copiilor de când sunt în burtică, îi liniștim cu povești magice, cu personaje amuzante și îi ducem în aventuri magice cu fiecare poveste.

Le oferim clipe magice și ne conectăm cu ei cel mai mult în locurile de citit, unde aprofundăm emoții și trăiri.

Cititul ajută copiii și aduce multe beneficii, despre care am vorbit și aici. Prin citit le oferim o înțelegere a lumii și a modului cum funcționează toate lucrurile din jurul lor.

Lectura – fie în familie, fie individual, favorizează conexiunea între părinți și copii, dar și între frați. De asemenea, un părinte care citește va stârni în mod inevitabil curiozitatea și entuziasmul copiilor față de cărți și lectură.

Fiindcă lectura are un rol atât de important în viața familiei, este necesar să ne construim un colțișor de lectură la noi acasă – și pentru noi, părinții, dar și pentru cei mici – un loc în care magia începe odată cu șoptitul cuvintelor iar lampa luminează căile spre noi aventuri cu personaje fantastice.

Într-un loc de citit, copiii se conectează mai bine cu părinții sau persoanele care le citesc dar și cu povestea în sine. Odată cu crearea și îmbunătățirea locurilor de lectură, îmbunătățim și experiența cititorilor.

Părinții din comunitea Nemi le citesc copiilor zilnic în colțurile lor de lectură și au vrut să împărtășească cu noi locurile magice.

@momandluna.blog

Micul Marc

„Deși locul nostru în care citim cel mai des este locul în care dormim, adică patul, înainte de somn, vara aceasta ne-am făcut un mic obicei frumos, mai ales în zilele de vacanță călduroase. Ne întindeam o păturică pe jos, lângă bibliotecă, aduceam multe perne și cărticele preferate din care să alegem. Razele soarelui ne mângâiau obrajii în timp ce citeam îmbrățișați. Nu știu dacă Marc își va mai aminti de momentele ăstea, dar eu cu siguranță, da, pentru toată viața.
PS: puteți pune o saltea de yoga sub păturică, să stați comod 🙂 noi așa făceam (dacă nu aveți covor).”

Ligia_Lazar

Alexandra Corbu @devorbacumami

Roxana Ciuchilan @prinlume

Alina @ina_momtographer

Andreea Vîlcu

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!