Cristina Andone – invitată la Târgul Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna!


               La invitația Ministerului Culturii, Cristina Andone, autoarea îndrăgitelor serii „Povești din Pădurea Muzicală” și „Dar Motan”, participă în perioada 21-24 martie la Târgul Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna.

               Cristina Andone este scriitor, trainer de creativitate și activist educațional. Este președintele fundației ”Ce Poți Face” și, din 2020, este în boardul proiectului Școala Încrederii. A publicat 23 de cărți vândute într-un număr total de 160.000 de exemplare. La editura Nemira, apar seriile „Povești din Pădurea Muzicală”, prin care își propune să îi împrietenească pe copii cu muzica clasică, și „Dar Motan.”

               Ca autor-povestitor a fost invitată la Târgul de Carte de la Goteborg, Salon Livre Paris, Festivalul TIFF Cluj, Bookfest, Gaudeamus, Șotron. A ținut ateliere de poveste în tramvai, pe trotuar, în palate vechi precum Cantacuzino, Cesianu, ICR Bucuresti, ICR Stockholm, în capela unui castel părăsit la Bonțida, în librării, galerii de artă, biblioteci naționale sau județene, iaurtării, școli, grădinițe.

               Alături de Nemi, vor participa și alte edituri româneşti, numeroși traducători, ilustratori, redactori și scriitori români. Acesta este primul târg internaţional de carte la care Ministerul Culturii participă fizic cu stand naţional, după decembrie 2019, fiind a 59-a ediție a târgului.

               „După mai bine de doi ani de pauză, participarea la Târgul Internaţional de Carte de la Bologna este încă un pas către întoarcerea la normalitate a sectorului cultural. Voi sprijini, întotdeauna, prezenţa scriitorilor români la astfel de evenimente, care promovează dialogul între culturi şi asigură deschiderea industriei editoriale naţionale către piaţa internaţională. Rolul nostru este să asigurăm un cadru propice pentru scriitori, dar şi să ne amintim constant că trebuie să ispitim spre lectură atât pe cei mai mici cititori, cât şi pe adulţi”, a declarat Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii.

               Alături de ceilalți invitați ai Ministerului Culturii la Bologna, Cristina Andone va  purta un dialog cu toţi cei interesaţi despre colecţiile sale „Poveşti din pădurea muzicală” şi „Dar motan”, citind și povestind din cărți, așa cum merită să fie povestite cărțile.

               Târgul Internaţional de Carte pentru copii de la Bologna este cel mai important eveniment de acest gen la nivel mondial, la care participă edituri de marcă pentru copii şi adolescenţi, agenţi literari,   traducători şi autori. În cadrul târgului vor avea loc expoziţii sau concursuri de ilustraţie şi se vor acorda premii, din partea organizatorilor, pentru ilustratori, autori, traducători.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!