Petrecerea perfectă de Moș Nicolae, cu Dar Motan & prietenii săi


Iată că Blogtour-ul a ajuns în final și la Bufnița Nemi, dar vă invităm să mergeți și la prietenii noștri de pe celelalte bloguri, să vedeți ce frumos a fost. Dar acum, haideți la petrecere cu Dar Motan și prietenii săi.

În afară de luna darurilor, noi mai avem o sărbătoare zilele acestea la Nemi: adorabilul nostru motan negru, frumos, norocos împlinește un an! Așa că ne-am pus imaginația la încercare și am încercat să organizăm petrecerea cu și pentru Dar motan, mai ales că e și Moș Nicolae astăzi.

Cine e invitat, ne veți întreba, firește, întâi și-ntâi?

Ei bine, nu pot lipsi companionii de aventuri pisicești și curajoase de până acum: pisicuța Nuti, timida pisicuță de florărie, va aduce cu ea coronițe de brad și, poate, pentru cei mai cuminți dintre invitați, câte un mănunchi de vâsc. Legat cu cea mai delicată și mătăsoasă panglică roșie. Apoi, la rând, pisoiul Zahar, un fel de vedetă, pentru că el aduce tortul de brioșe, dar și diverse turte dulci, discret pudrate cu zahăr fin, din loc în loc. Ceaiul de la ora cinci e astfel mai dulce și mai animat.

Nu va lipsi nici micul Nor de la o asemenea reuniune caldă, cel mai nou și mai iubit prieten al lui Dar, pisoiașul de castel. Fiind mezinul adunării și, totuși, viță nobilă, va primi scaunul cel mai ales și o inimioară de turtă dulce în plus.

Fiind o petrecere despre pace și generozitatea, șoriceii sunt bine primiți. Așadar, înfășurați în veste călduroase de lână cadrilată, Fănel și ceilalți șoricei din tunel vor veni însoțiți de Tesa Neducesa, cea care a învățat să îi apere, grație lui Dar.

Mitanța, pisica bătrână venită din Franța e oaspete de onoare. La urma urmei, ea i-a dat lui Dar cele mai înțelepte sfaturi. Dar ea mai are un dar ascuns: știe să cânte colinde la pian. Astfel, dansul e asigurat!

Toto, Mamalu și Tatalu vor fi maeștri de ceremonie. Ei vor aprinde două-trei lumânărele, vor face mere coapte cu scorțișoară, vor spune Bine-ai venit! de câte ori va fi nevoie. Vor avea mici cadouri pentru toată lumea: clopoței din zahăr-candel, decorațiuni ingenioase din hârtie decupată, multă voie bună și poate și câțiva biscuiței cu ghimbir.

Dar cel mai bucuros, cel mai norocos și cel mai festiv îmbrăcat personaj de la petrecere va fi însuși Dar motan. Din cap până în lăbuțe elegant, cu un papion din catifea și mustățile bine curățate, Dar motan primește oaspeții și le mulțumește. Pentru că așa o sărbătoare e și despre recunoștință. Le mulțumește că l-au făcut să vadă ce e mai important să dai celorlalți. Le umple ceșcuțele cu ceai. Și află împreună, cu câteva zile înainte de Crăciun, că darul cel mai de seamă e să fii bun.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!