Momente speciale de citit împreună cu copilul


Timpul petrecut alături de copii, în care ne dedicăm 100% copiilor, este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le putem dărui.

Creăm astfel o adâncire frumoasă a legăturii copil-părinte și momente de neuitat împreună. Aceste momente joacă un rol important în ajutarea copiilor să depășească frustrările, anxietățile și chiar traumele. Copilul învață astfel despre lume și își formează imaginea de sine prin reflecția pe care i-o oferim zi de zi. Despre timpul de calitate alături de copil am vorbit mai mult aici: https://nemi.ro/timp-de-calitate-alaturi-de-copilul-meu/

Odată ce devii părinte, vrei să îi oferi copilului tău tot ce e mai bun și tot ce are nevoie. Vrei să fii alături de el, să îi fii ghid, prieten, învățător și părinte. Vrei să ai momente speciale cu el și să creați împreună amintiri prețioase.

Cititul este printre cele mai frumoase și magice activități pe care le poți face alături de cel mic. Îi place să-i citești cu voce tare, să mimezi animale, să-i cânți și să-i povestești.

Iubim să petrecem timp cu ei, să îi îmbrățișăm și să îi învelim cu păturica, atunci când ei adorm la a cincea recitire a aceleiași povești cu motani curioși. Și atunci stingem lumina și le spunem noapte bună cu un sărut gingaș pe frunte.

În locurile de citit creăm amintiri, ne șoptim cuvinte, povestim, dansăm, mergem pe insule pustii, gătim, petrecem de Sărbători, totul cu vocea melodioasă a părinților pe fundal.

Cum să ai momente speciale de citit împreună cu cel mic

Găsește propriul tău ritm și începe ritualul:

  • Alege locul de citit: adu perne, pături, lampa de citit și jucăria lui preferată.
  • Adu cărțile – una nu este niciodată de ajuns.
  • Așază-te confortabil  alături de copil.
  • Citește lent, răbdător, arată-i ilustrațiile și imită vocile personajelor.
  • De repetat: Din nou și din nou și din nou.

Momentul vostru #decitit poate fi oriunde și oricând, nu numai înainte de somnul de prânz sau cel de seară: poate fi în timp ce gătești felul lui de mâncare preferat – o aplicație de cărți audio cum e Audiotribe ajută în bucătărie dar și în timp ce aștepți la cabinet sau în timpul unei călătorii, etc. Momentul vostru #decitit poate fi și în natură, la iarbă verde, unde peisajele din carte se pot împleti cu cele reale.

Ritualurile și locurile de citit sunt importante și ne ajută zilnic să le oferim copiilor noștri clipe magice, prin care ne conectăm cu ei, prin care aprofundăm emoții și trăiri.

Citindu-le zilnic, fiind aproape de ei, le oferim o parte din noi, le oferim iubire și încredere. Alege momentul tău alături de copil și fă-l memorabil de fiecare dată.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!