Întâmpină primăvara alături de copilul tău!


            Primăvara e aici! Dacă ne uităm cu atenție pe geam, o vom vedea în mugurii care stau să izbucnească, în buchetele de lalele care stau încolonate,  în, poate, ultima zvâcnire a temperaturii joase, până și în zăpada mieilor se vede, plină de soare, nerăbdătoare.

            Așa că e vremea să ștergem de praf rafturile pline de cărți care cuprind între paginile lor anotimpurile calde.

            La Nemi am desenat pentru voi un raft special, unde stau la loc de cinste cărți care sărbătoresc viața, cu tot ce are ea mai colorat.

            Ce plantă frumoasă! și Frumoasa albastră sunt propunerile noastre de non-ficțiune pentru acest anotimp. După o excursie în lumea fascinantă a plantelor cu flori, pe parcursul căreia aflăm structura unei plante, a unei flori, a unui fruct, a unei semințe, însoțiți la tot pasul de plante splendide, cu nume sonore, un adevărat atlas botanic, plonjăm în adâncul oceanelor, unde, la fiecare nivel, găsim creaturi marine cu totul fascinante.

            Dar motan e un personaj născut primăvara, așadar, e anotimpul în care se simte cel mai acasă. După primele aventuri, în care cunoaște puțin câte puțin lumea din jurul său, Dar începe să simtă nevoia să descopere mai mult, să călătorească, să exploreze, așa cum simțim cu toții primăvara. Ce îl așteaptă la capătul drumului vă invităm să descoperiți singuri.

            Pentru cei mai mici cititori, pentru care primăvara vine cu un set de de ce-uri în plus, Vremea și schimbările ei e punctul perfect de pornire a unei conversații despre diferitele chipuri ale vremii, despre cum se transformă ba într-o zână caldă, ba într-o vrăjitoare capricioasă, și, pe înțelesul lor, despre motivele pentru care se petrec toate aceste schimbări. Într-un limbaj accesibil, cu ilustrații însoțitoare care lămuresc foarte bine ideile, această carte mai are un as în mânecă: conține și câteva prime idei despre ecologie și despre cum ne putem îmbunătăți relația cu natura și cu mediul înconjurător.

            Vivaldi e spiridușul primăverii, prin excelență. Cărțile din Pădurea Muzicală  îmbină cu agilitate informații legate de epocă, curente muzicale, compoziții și compozitori celebri și povești. Aplecându-se cu curiozitate asupra învelișului narativ, copiii vor căpăta și acces la lumea muzicii clasice, prin această portiță ușor de deschis a poveștilor. Spiridușul Vivaldi conduce corul primăvăratic al zilelor tot mai calde.

            Pentru copiii dornici să ia cu ei pe băncuța din parc o carte ceva mai lungă, Pisicuța care voia să ajungă acasă e una dintre alegerile foarte bune de la Nemi. Pisicuța Suzy, alături de întreaga galerie de personaje drăgălașe, va face să treacă ziua ca un vis.

            Sofia în șa e cealaltă alternativă pentru aventurierii iubitori de natură. Sofia e o iubitoare neobosită a animalelor, mai ales a căluților, iar acest volum e unul în care ea reușește să își împlinească un vis.

            Deloc în cele din urmă, Kipper, cel mai nou prieten al copiilor, este năzdrăvanul alături de care veți putea ieși la un picnic plin de râsete. Kipper își va aduce propriul coșuleț (chiar dacă puțin ponosit) și se va rostogoli prin iarbă alături de amicii săi.

            Așadar, să vină primăvara, cărțile sunt pregătite să fie scoase în lumea din nou însorită.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!