Cea mai îndrăgită serie de povești de Crăciun pentru copii


Dacă erai curios care e cea mai îndrăgită și magică serie de povești de Crăciun pentru copii, tocmai ai aflat răspunsul! Poveștile lui Matt Hag au de toate: zăpadă, aventuri, magie, umor, reni, turtă dulce, elfi, spiriduși și personaje cărora nu le e frică să creadă în magie.

Să începem cu începutul, adică cu Moș Crăciun!

 

Un băiat numit Crăciun

Adevărata poveste a lui Moș Crăciun. Da, Moș Crăciun. Era o vreme când nimeni nu știa despre el, când el era un băiețel obișnuit care trăia într-un ținut îndepărtat, undeva prin Finlanda. Nu se folosea de magie, ci… pur și simplu credea în ea. Credea că există. Și poate că asta a fost îndeajuns, nu?

O carte plină de lucruri imposibile, așa că dacă ești unul dintre cei care cred că unele lucruri sunt de-a dreptul imposibile, atunci nu recomandăm să citiți cartea asta. Probabil nu e pentru voi. Dar noi credem că este 🙂

Imposibil.

O veche înjurătură din limba elfă

 

Fetița care a salvat Crăciun

Dacă vrei să-ți vezi o dorință împlinită, știi la cine apelezi, nu? Cum nu? La Moș Crăciun! Și cum altfel decât printr-o scrisoare? Așa că atunci când Amelia își dorește ceva, știe cu cine trebuie să vorbească.  Dar magia în care-şi doreşte să creadă începe să pălească, iar Moş Crăciun are alte griji pe cap că să mai stea să se gândească la nişte dorinţe imposibile: elfi supăraţi, reni care cad din cer, troli nervosi… şi chiar e posibil să fie anulat şi Crăciunul.

Dar Amelia nu e tocmai o faţă obişnuită. Şi, după cum va află şi Moş Crăciun, dacă vrea să aibă parte de Crăciun, o să cam aibă nevoie de puţin ajutor…

Oare știi cum funcționează magia?

Acea magie care îi face pe reni să zboare pe cer? Cea care-l ajută pe Moș Crăciun să călătorescă prin toată lumea într-o singură noapte? Cea care poate opri timpul în loc și îți poate îndeplini visurile?

Cu speranță.

Așa funcționează.

Fără speranță, n-ar exista magie.

 

Eu și Moș Crăciun

Despre Moș Crăciun deja știți. Adică…știți niște lucruri – despre Atelierul de Jucării, despre reni și despre ce se întâmplă în fiecare Ajun de Crăciun. Dar probabil încă nu știți despre Amelia Wishart, care are un pisoi pe nume Căpitanul Funingine. Amelia a locuit 11 ani în Londra, dar apoi s-a mutat în….să zicem doar că într-un loc foarte îndepărtat de noi. Să-i spunem Laponia. Într-un orășel obișnuit, numit Elfhelm, unde găsim lucruri obișnuite: primărie, case, magazine. Străzi și copaci, ba chiar și o bancă. Dar unde cele mai obișnuite ființe sunt niște…elfi. Iar cea neobișnuită e Amelia.

Nu e ușor să fii copil și să crești în Elfhelm, chiar dacă părinții tăi adoptivi sunt Moș Crăciun și Mama Crăciun.

Iar când gelosul Iepuraş de Paşte şi armată lui de iepuri atacă Elfhelm pentru a opri Crăciunul, e rândul Ameliei să-şi ajute nouă familie şi pitorescul sat de elfi că să păstreze viu spiritul Crăciunului, înainte să fie prea tarziu…

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!