#SummerReadingChallenge: recomandări de lectură pentru vacanța de vară & giveaway


Pentru copii, vacanța de vară are același gust somnoros de zile cărora nu le vezi finalul, de fructe coapte, de iarbă proaspăt cosită și de citit, în ciuda vremurilor. Este epoca în care descoperim prieteni noi în cărți, creștem cu ajutorul cărților, visăm cu ochii deschiși, călătorim, râdem, învățăm. Nu putea să treacă vara fără să le facem copiilor noștri cititori câteva recomandări de lectură, alături de scriitorii Nemi.

Mai mult de atât, dacă ai răbdare până la finalul articolului, bufnița Nemi te răsplătește cu ceva. O fișă de lectură bună de descărcat, pe care o poți folosi pentru cărțile citite luna aceasta. Iar dacă ai citit cele mai multe cărți dintre prietenii noștri mititei, o să primești un pachet de cărți surpriză!

#decititîncort #decititfrățioruluimaimic #decititîngrădină #decititsubuncopac #decititînpijamale #decititcumama #decititlamare

Recomandări de lectură – echipa Nemi

Bufnița Nemi are cititori de toate vârstele, așadar sigur se va regăsi în selecția noastră cel puțin câte un titlu potrivit pentru fiecare gust, vârstă sau

#decititînpijamale #decititcumama 

Seria Moneybunny, de Cinders McLeod

Vara e anotimpul perfect pentru numărat…morcovi! Această adorabilă serie adresată celor mai mici cititori îi va apropia pe copii de ideea de bani în cel mai prietenos mod cu putință. Fie că e vorba despre banii de buzunar, sau despre cele mai greu de atins dorințe, despre economii sau despre cheltuieli, simpatica familie de iepurași are o poveste cu final neașteptat pentru fiecare dintre ele.

#decititîncort #decititfrățioruluimaimic

Sofia și pisica ei, de Dick King-Smith

Pentru marii sau micii călători, satele englezești sunt un loc ideal de vizitat vara. Fie și doar cu imaginația, așa cum ne propune Dick King-Smith în cărțile lui. Dacă în ecuație mai intră și o fermă cu mulți prieteni animale, rețeta pentru o poveste optimistă e perfectă.

#decititlamare

Târâmul poveștilor, de Chris Colfer

În această serie care invită la visat cu ochii deschiși pe malul mării, copiii ceva mai mari se vor reîntâlni cu multe dintre personajele care le-au populat basmele copilăriei. Alături de gemenii Alex și Connor și de alte creatrui, precum un broscoi vorbitor, troli, căpcăuni și zâne, copiii vor plonja într-o lume fantastică, din care nu vor mai dori să iasă.

#decititîngrădină

Ghidul micului astronom, deAdrian Șonka

Cerul de vară e un magnet pentru ochii curioși ai copiilor. Această carte minunată le va desluși constelațiile, sau stelele căzătoare, sau planetele, cu mult umor și informație astronomică bine dozată.

#decititfrățioruluimaimic #decititîngrădină

Cum să-ți dresezi dragonul, de Cressida Cowell

Umorul și imensa imaginație pe care Cressida Cowell le-a strecurat în această serie o transformă într-o lectură irezistibilă pentru copiii mai mari, care eventual mai au și frățiori mai mici. Pentru că unul dintre efectele lecturii va fi dorința de neoprit de a o împărtăși cu cineva.

#decititsubuncopac

Bufnița care se temea de întuneric, de Jill Tomlinson

De obicei, copiii (și sunt deja foarte mulți fani) care se apropie de această serie a lui Jill Tomlinson încep cu Bufnița, mai precis cu Buf, puiul curios al bufniței de hambar. Dar nu am auzit ca vreunul să se fi și oprit la un singur titlu. Pentru că Jill Tomlinson are marele dar de a-i câștiga pe micii cititori cu poveștile duioase despre aventurile puilor  de animale, în care strecoară informații despre științele naturii.

Recomandare de lectură de la Cristina Andone

#decititîncort

Pete Motanul, de Eric Litwin

Cu un pisoi negru cu toții suntem datori, așa mi-am spus când am citit poveștile scrise de Judith Kerr, de TS Eliot și iată, mai recent, cele de Eric Litwin. Dar Pete nu e doar un motan care desfide prejudecata că „negru + pisică=ghinion garantat”. El este un agent provocator de…bucurie. Nicicând nu vei găsi atâta bună dispoziție ca la Pete, orice s-ar întâmpla. O bucurie fără… pată, cum ar spune cei care au citit Pete și tenișii albi. Ați citit, nu? Indicii: zmeură, baltă, noroi. 

Recomandare de lectură de la Simona Antonescu

#decititlamare

Pentru că aerul este încă tensionat din cauza examenelor care abia au trecut, cred că o carte potrivită acum pentru cei mici este Nevermoor – probele de admitere ale lui Morrigan Crow, de Jessica Townsend, apărută la Editura Nemi. Copiii vor descoperi aici cele mai ciudate probe pe care eroina cărții trebuie să le dea.

Iar pentru cei mai inimoși și mai generoși dintre micii cititori recomand cartea Știința lucrurilor fragile, de Tae Keller, Editura Nemi. Un concurs de aruncat ouă, neasemuita Orhidee Albastră de Cobalt și o mamă care are nevoie de ajutorul fetiței sale sunt începutul unei aventuri pe care copiii nu o vor uita niciodată.

Recomandare de lectură de la Sînziana Popescu

#decititînpijamale

Recomandările mele de lectură îi vizează în principal pe iubitorii de fantasy, mai ales pe cei care citesc astfel de serii de cărți. Pe ei îi sfătuiesc să citească în această vacanță „Cronicile Wardstone – seria Vraciul”, de Joseph Delaney, „Cronicile Spiderwick”, de Holly Black și Tony DiTerlizzi, și „Eragon – seria Moștenirea”, de Christopher Paolini. Lectură plăcută, dragi copii!

Summer Reading Challenge – fișă de lectură

Acum că ai primit atât de multe recomandări, îți propunem o fișă de lectură! O poți descărca mai jos, și o poți completa până la finalul lunii iulie. Cine ctește cele mai multe cărți, primește un pachet surpriză de cărți pentru copii, din partea bufniței Nemi!

Te rugăm să ne trimiți fișa ta de lectură cu cărțile citite până pe 31 iulie inclusiv, la adresa andreea.mitran@nemira.ro. Câștigătorul va fi anunțat în prima săptămână din august, pe pagina de Facebook a Editurii Nemi!

Spor!

Descarcă aici fișa de lectură.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!