Planuri de vacanță: o excursie în Pădurea Înrourată!


Ascunsă în cel mai înalt stejar din Vâlceaua Gurii-Leului, Bufnița Nemi urmărește pregătirile pentru Ziua Sporturilor. La Deadul cu Dadii, păianjenii construiesc un trapez cu plasă din pânzele lor strălucitoare, licuricii delimitează un spațiu aerian pentru cursele de fluturi, iar gărgărițele și gândacii încep antrenamentul pentru cursa cu obstacole. La poalele stejarului, lăcustele exersează pentru proba săriturii în înălțime, în timp ce cărăbușii repetă dansul pentru ceremonia de premiere.

Voioșia și entuziasmul insectelor nu o surprind pe bufnița noastră preferată. În Pădurea Înrourată, competiția este încurajată, dar invidia lipsește. Întrecerile sunt așteptate cu nerăbdare, concurenții se sprijină unii pe ceilalți, sărbătoresc bucuria și curajul participării, fără să se gândească la podium sau la culoarea medaliei.

Chiar dacă nu poate să participe, Bufnița Nemi se alătură mulțimii de la linia de start, unde deja le vede pe prietenele ei, Iepurașul Bella și Pisicuța Chloe. Când le-a primit scrisoarea și invitația, a ezitat: nu știa ce să le răspundă, dacă era pregătită pentru o vacanță. Îi era dor de Pădurea Înrourată și își dorea foarte mult să viziteze Inima pădurii, unde trăia o Bufniță a Dorințelor, cea mai înțeleaptă dintre surorile ei, însă nu putea să plece de la editură.

Prin urmare, ca să nu se simtă vinovată, și-a împachetat câteva manuscrise în bocceluță și i-a oferit lui Nikolas postul de redactor-șef, dar nu înainte să îi promită că se va întoarce înainte de primul vânt de toamnă: știa cât de agitat devenea Moș Crăciun când se apropiau sărbătorile de iarnă.

Bella și Chloe întotdeauna i-au fost alături, chiar dacă locuiesc în tărâmuri diferite. Bella este un Iepuraș de Mugur, numit și Iepuraș de Boboc, care cântă pentru a deschide florile de primăvară. Are blănița cenușiu-argintie, ochii de culoarea violetelor și, pe spate, o pereche de aripioare aurii, de zână. Ale lui Chloe sunt mai ascuțite, dar la fel de frumoase, pictate de un artist îndrăzneț și ușor nehotărât: vârfuri scăldate în culorile asfințitului, urmate de un mozaic de linii albastre și verzi, puncte albe rătăcite și praf auriu, pentru ca aripile întotdeauna să strălucească. Asemenea Bellei, și Chloe are o misiune importantă de îndeplinit: zi de zi, adună boabe de rouă într-un coșuleț special, apoi le prinde de firele pânzelor de păianjen, pentru ca pădurea să sclipească în lumina soarelui.

Bufnița Nemi este foarte mândră de ele; de când a poposit în Pădurea Înrourată, a auzit numeroase povești despre prietenele ei. Bella le-a vorbit animăluțelor fermecate despre diversitate și înțelegere, despre cât de important este să îi apreciem și să îi iubim pe cei din jurul nostru, chiar dacă sunt diferiți. Trebuie să ne acceptăm defectele și să ne respectăm unii pe ceilalți, să ne ajutăm la nevoie și, cel mai important, să credem în noi. Chloe, întotdeauna veselă și optimistă, și-a confruntat temerile și a ajutat un Șoricel de Mușchi să își regăsească părinții. A călătorit în cele mai îndepărtate locuri din pădure, unde este mereu întuneric, iar leii stau la pândă.

Oh, ce povești frumoase! Clipind des, de parcă abia acum s-a trezit din somn, Bufnița Nemi aproape că a alunecat de pe creanga ce îi susținea trupul firav. Inspirația era de vină; inspirația și dorința de a împărtăși cu cititorii ei o parte din magia ce sălășluia în Pădurea Înrourată. Voia să scrie despre Cățelușii de Polen, care adună pe codițe praful auriu al florilor, despre Cârtițele de Raza-Lunii și Veverițele Praf de Stele, despre pernele catifelate din mușchi de pădure făurite de Șoriceii de Mușchi, despre cât de muncitori erau Aricii de Glicină, cum își folosesc țepii pentru a curăța pământul de frunze moarte. Neapărat trebuie să îi menționeze și pe Hamsterii de Crăciuniță: Nikolas sigur va dori să îi cunoască!

Dar cine ar putea să o ajute? Cine ar putea să scrie despre Peștera de Cristal și Izvorul de rouă? Cine ar vrea să alunece pe curcubee și să asculte legendele pădurii? Bufnița Nemi își caută agenda în bocceluță, cu penele de pe aripi zburlite în semn de nerăbdare.

Cunoaște persoana potrivită. O autoare care obișnuia să inventeze povești pentru frații și surorile ei mai mici, care și-a petrecut copilăria în sudul Angliei, în apropiere de o pădure. Lily SmallLily Small va scrie despre Animăluțele fermecate din Pădurea Înrourată!

Of! Și îi promisese lui Nikolas că nu va munci în vacanță!

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!