Despre noi


            Parte a grupului editorial Nemira, Nemi este imprintul sub umbrela căruia se regăsesc cărțile destinate copiilor. Selecția noastră are, pe de o parte rolul de a trezi dragostea pentru literatură în copiii de toate vârstele, iar pe de altă parte își propune să educe, textual și vizual, prin cărți care aduc în prim-plan atât povești cuceritoare, cât și ilustratori de prim rang.

            Cuvintele-cheie care definesc strategia noastră editorială sunt: educație, poveste, imaginație, aventură.  Colecțiile noastre acoperă segmente foarte diverse de vârstă și sunt adresate copiilor de la cele mai mici vârste până la doisprezece ani. De la cititul împreună, fie alături de părinți, fie alături de educatori, profesori sau independent, fiecare copil va găsi în colecția Nemi o carte care să-i oglindească universul, care să-i îmbogățească lumea și să-i sporească imaginația.

            Fundația Nemi e întemeiată pe câteva serii deja de lungă tradiție, care s-au bucurat atât de succes comercial, cât și de dragostea cititorilor mici.

            Dintre seriile străine alese pentru cititorii de 3-5 ani, seriile care-i au drept protagoniști pe Lama lama, iepurașul Matei și motanul Pete sunt aventuroase, inimoase, pline de situații în care copiii se regăsesc cu ușurință și din care învață, pas cu pas și pagină cu pagină, cum arată prietenia, primele zile de școală, ce înseamnă familia sau celelalte relații pe care și le construiesc.

            Lecturile de la aceste vârste sunt liantul dintre generații. Sunt plăcerea cititului, împărtășită. Aceste lecturi vor modela cititorii independenți de mai târziu.

            Pentru copiii ceva mai mari, între 5-7 ani, care fac tranziția către lectura autonomă, portofoliul Nemi oferă extrem de iubita serie a lui Jill Tomlinson, care debutează cu Bufnița care se temea de întuneric, cărți care strecoară informații științifice despre puii de animale, învelite în povești care traversează cu mare succes timpul și generațiile.

            La capitolul romane, adresate copiilor ceva mai mari, între 8 și 12 ani, bufnița Nemi are o ofertă bogată, de asemenea. De la fantasy la ficțiune contemporană, realistă, toate genurile și înclinațiile literare sunt onorate. Seria Cressidei Cowell, Cum să-ți dresezi dragonul, cărțile Jessicăi Townsend și ale lui Tae Keller sunt lecturi care vor îmbogăți rafturile oricărui cititor pasionat.

            La Nemi iubim și promovăm și autorii și ilustratorii români de literatură pentru copii. Astfel, Cristina Andone, Simona Antonescu, Sînziana Popescu, Iulian Tănase și Adrian Șonka sunt autorii care și-au pus creativitatea în joc și au adus micilor cititori serii diverse, luxuriant ilustrate, care acoperă teme fabuloase, de la istorie și folclor, la poezie și educație muzicală. Toate în veșminte narative și dublate vizual de munca unor ilustratori precum Emi Balint, Alexia Udriște-Olteanu, Sebi Oprița sau Adriana Gheorghe.

            La Nemi, ne-am gândit de asemenea cum să aducem știința, sub cât mai multe din chipurile pe care le poate lua, mai aproape de copii. Și ne-am dat seama că cea mai bună cale este tot prin povești. Așadar, am căutat acele cărți care știu să spună o poveste despre știință. Sau despre natură, sau despre suma de ce-urilor copiilor.

            Cărțile de știință sunt, așa cum veți vedea și dacă porniți să descoperiți colecțiile O lume incredibilă și Explorator de la Nemi instrumente extraordinar de creative, prietenoase și diverse de a spune aceste povești despre știință. Veți descoperi aici povești despre lumea naturală, despre schimbările climei, despre vreme, despre universul înstelat de deasupra noastră, despre pădurile tropicale, despre cai sau păsările migratoare. Toate, însoțite de ilustrații splendide, care poartă copiii prin lumi vizuale foarte diverse.

            La Nemi, ne dorim ca dragostea și grija noastră pentru cărți și pentru literatură să se transmită și copiilor noștri cititori, iar ei să le facă parte din viața lor, o parte firească, care le va aduce bucurie, cunoaștere și mulți, mulți prieteni. La Nemi, prețuim relația privilegiată care se naște în momentele de conectare dintre copil și părinte, în orele de lectură. La Nemi, putem orienta atât copiii, cât și părinții, către cărți importante, cărți în care copiii își vor găsi prieteni și aliați pe termen lung. Pentru noi, cei de la Nemi, contează gândurile și experiențele comunității de părinți-cititori care vor inspira micii cititori. Cu Nemi, copiii cititori vor deveni adulți care gândesc autonom și critic.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!