De ce să le citim copiilor cărți de nonficțiune?


Împrietenim copiii cu obiectul carte încă de la vârste fragede, iar cărțile de nonficțiune nu ar trebui să lipsească din bibliotecile lor.

Ne place să le citim cărți despre motani drăgălași care gătesc, despre lame care merg la grădi, sau despre alte personaje și prietenii lor care se joacă, dar la fel de importante sunt și lecturile de nonficțiune – cu ajutorul cărora le putem explica despre fenomenele naturii, despre lumea înconjurătoare, despre animale, plante, planete, etc.

Copiii adoră să afle mai multe despre lucruri și persoane reale, locuri, evenimente dar și despre lumea viețuitoarelor. Cărțile de nonficțiune prezintă informații reale într-un mod interesant și antrenant.

Citindu-i de mic despre astfel de teme, îi stârnim și mai mult curiozitatea și-i antrenăm nevoia de a cunoaște, făcându-l curios și dornic să învețe.

Cititul de nonficțiune aduce multe beneficii copiilor, cum ar fi:

  • își construiesc un vocabular mai bogat
  • îi ajută să creeze conexiuni cu lumea înconjurătoare
  • înțeleg mai ușor textele complexe
  • oferă soluții la probleme din viața reală
  • îi învață pe copii mai multe lucruri despre lumea în care trăiesc
  • pregătesc copiii pentru clasele mai mari, unde vor învăța chiar de pe texte de nonficțiune

Pentru a începe să-i citești copilului nonficțiune, recomandăm să te concentrezi pe lucrurile pe care deja la vede și le conștientizează cel mic, precum vremea, animalele, insectele, stelele, etc. Ulterior, copilul va avea deja curiozitatea să pună și alte întrebări despre lumea înconjurătoare, iar cărțile de nonficțiune vor avea răspunsurile.

În colecția Nemi Explorator, unde publicăm cărțile de nonficțiune pentur copii, am adunat titluri construite întocmai pentru împrietenirea copiilor cu lumea înconjurătoare într-o manieră accesibilă și prietenoasă.

Împrietenirea copiilor cu nonficțiunea se poate face treptat, cu părinții povestindu-le diverse informații interesante, iar copilul, inevitabil, va vrea să știe mai multe, va lua chiar el cartea în mâini și va spune: ,,Mami/ tati, citește-mi!” Copiii sunt într-o continuă fugă spre cunoaștere: sunt agitați, dar curioși; sunt energici, dar ascultă; sunt prietenoși și adoră să pună întrebări.

Cum ar fi să găsești toate răspunsurile la întrebările copilului tău pe raftul de nonficțiune pentru cei mici?

Vă invităm să descoperiți patru volume despre cele mai pasionante manifestări ale pământului și ale cerului, cele care hrănesc imaginația copiilor și îi pot apropia de știință altfel decât la școală: stele, vulcani, planete, Polul Nord & Polul Sud.

Scrise frumos, interesant și ilustrate fascinant, cele patru cărți reprezintă introduceri originale în astronomie, geologie, faună, misterele lumii în care trăim. 

La serie se adaugă titluri despre animalele din jurul nostru și îi ajută pe copii să descopere mai multe lucruri despre ele: cai, dinozauri, câini, pisici și păsări migratoare.

Tot din categoria lumii înconjurătoare, bucurăm copiii cu informații prețioase despre primele ființe, alte viețuitoare din oceane, despre tigri, dar și despre pădurea tropicală, puii de animale, misterele cerului înstelat și despre schimbarea vremii.

Avem și două noutați la colecție: Ce plantă frumoasă! – Despre plantele cu flori vorbește despre florile plantelor: despre ciclul de viață al unei plante cu flori, despre drumul parcurs de plantă de la sămânță la floare și fruct, ce sunt clorofila și fotosinteza, etc.

Frumoasa albastră – Oceanele lumii vorbește despre viața din ocean, ce adaptări au animalele marine și cum funcționează mimetismul, cum se ascund moluștele, aricii-de-mare și alte crustacee, etc.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!