Copacul strâmb – o poveste despre individualitate, prietenie și acceptarea diferențelor


Bufnița Nemi, ajutată de Chris Colfer, autorul celebrei serii Tărâmul Poveștilor (#1 bestseller New York Times), le oferă un minunat cadou de primăvară micilor cititori: Copacul strâmb, o poveste despre individualitate și prietenie, despre acceptarea diferențelor și puterea speranței.

Ilustrată de Brandon Dorman, cel care a realizat și ilustrațiile alb-negru pentru seria Tărâmul Poveștilor, Copacul strâmb este o lectură fermecătoare și sensibilă, ce ne poartă în adâncul pădurii, unde o fetiță se ascunde de răutatea celorlalți copii, care râd mereu de ea pentru că este diferită. Durerea dispare treptat după ce întâlnește un copac neobișnuit, cu rădăcini răsucite și trunchi ondulat.

Fetița și copacul se împrietenesc și își împărtășesc problemele, protejați de liniștea pădurii. Copacul strâmb a învățat să își iubească unicitatea, și este mândru și recunoscător că este diferit. Cuvintele lui o încurajează pe copilă să își observe și să își aprecieze calitățile: nu trebuie să se ascundă în pădure, să pună la suflet răutatea copiilor care judecă fără să cunoască și să înțeleagă.

Cititorii, atât cei mici, cât și cei mari, o să fie fermecați de ilustrațiile colorate ce însoțesc Copacul strâmb și de legătura care se formează între cele două personaje, simboluri pentru maturitate, inocență și copilărie.

„– Poate că te crezi altfel și te simți singură, dar într-o bună zi te vei face mare și vei afla că poți găsi mulți prieteni dacă privești în depărtare, i-a explicat copacul. Nu are niciun rost să plângi căci, după cum vezi, fiecare pădure își are propriul copac strâmb.”


În fiecare pădure, există câte un copac strâmb…

A fost odată ca niciodată o fetiță care nu reușea să se integreze. Ceilalți copii râdeau mereu de ea, iar asta a făcut-o, într-o bună zi, să fugă în pădure. Acolo a descoperit un copac cu totul diferit de toți ceilalți pe care-i mai văzuse: rădăcinile sale erau răsucite, trunchiul îi era ondulat, iar crengile i se înălțau în spirale spre cer.

Împreună, Copacul Strâmb și fetița, au învățat că să fii unic este un lucru cu totul special, de care trebuie să te bucuri.

CHRIS COLFER este actor, câștigător al Globului de Aur. A fost inclus în TIME 100, lista anuală a revistei Time a celor mai influenți oameni din lume. Din seria sa Tărâmul Poveștilor (#1 bestseller New York Times) a apărut la Nemi primul roman Vraja Dorințelor, următoarele volume fiind în pregătire: The Enchantress ReturnsA Grimm WarningBeyond the Kingdoms.

BRANDON DORMAN locuiește lângă Wylie, în Texas, împreună cu soția și cei patru copii ai lor. A realizat ilustrații pentru sute de coperte pentru cărți, precum și câteva zeci de cărți ilustrate, unele pe care le-a scris chiar el. Tot el a realizat și ilustrațiile alb-negru pentru seria Tărâmul Poveștilor.


Taramul povestilorE o minunată carte pentru copii care revalorifică şi reinterpretează basmele clasice ale copilăriei, toată bogăţia fantastică din cărţile lui Charles Perrault şi ale Fraţilor Grimm.

Doi fraţi gemeni, Alex şi Connor, primesc de la bunica lor o carte ilustrată de poveşti, o carte fermecătoare şi, de asemenea, fermecată. Pentru că cei doi sunt atraşi, la propriu, nu doar de carte, ci în carte, trezindu-se în mijlocul tărâmului poveştilor, un tărâm magic unde se întâlnesc cu Albă ca Zăpada, Scufiţa Rosie, Jack (şi vrejul de fasole), Cenuşăreasa, Bucle-Aurii, Frumoasa Adormită şi toţi Feții-Frumoși din toate poveştile.

Pe lângă toate aceste personaje, cei doi fraţi se mai întâlnesc şi cu un broscoi vorbitor, cu troli şi căpcăuni, cu zâne, dar şi cu oameni obişnuiţi care-şi duc traiul în poveştile noastre.


 

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!