Babe, porcul ciobănesc, sosește la Editura Nemi!


În luna februarie, familia Nemi crește! Să îi urăm bun venit lui Babe!

Babe, povestea porcului ciobănesc, de  Dick King-Smith, este o fabulă modernă despre un purcel orfan (și domestic) care își dorește să devină câine ciobănesc. Alegorie, carte cu ilustrații și o poveste fermecătoare, pentru toate vârstele, volumul aduce în prim-plan numeroase teme morale și lecții importante de viață: înfruntarea și depășirea prejudecăților, respectul pentru cei din jur, acceptarea provocărilor, importanța recunoașterii defectelor și încrederea în propriile puteri și vise.

Babe, povestea porcului ciobănesc a câștigat Guardian Fiction Award în 1994, unul dintre cele mai prestigioase premii britanice pentru cărțile de copii, și a fost ecranizat în 1995 în filmul de succes Babe.

După ce este câștigat la un iarmaroc de fermierul Hogget, Babe este adoptat de Fly, un câine ciobănesc căruia îi este milă de micul porcușor speriat. Împreună cu puii lui Fly, Babe se obișnuiește treptat cu noua lui viață, descoperă rolul fiecărui animal de la fermă și învață cum să păzească o turmă de oi (după câteva încercări eșuate și puțin ajutor din partea unor rațe vorbărețe).

Secretul lui Babe? Niciodată nu renunță. Tratează toate animalele cu respect, le ascultă problemele și încearcă să le ajute, este mereu sincer, prietenos și vorbește frumos, politicos, convins că puțină bunătate și înțelegere ar putea schimba lumea. Babe crede în visul său și simte că ar putea să fie un porc ciobănesc. E hotărât să le demonstreze tuturor cititorilor, mici și mari, că dorințele se pot îndeplini: cu muncă, răbdare, curaj și încredere.

 

Cine sunt cei mai buni prieteni ai lui Babe?

Fly, câinele ciobănesc – este primul animal de la fermă care se poartă frumos cu Babe. Ea îl ajută să se adapteze cu noua lui viață și îl integrează în familie. Chiar dacă Babe este un porcușor, Fly nu râde de el când îi mărturisește că vrea să devină un câine porc ciobănesc.

„– Babe, i-a spus Fly porcului, te-ai descurcat foarte bine, dragul meu!”

Maa, oaia – vârsta a făcut-o foarte înțeleaptă pe Maa. Babe o vizitează foarte des pe bătrâna oaie și îi povestește din activitățile zilnice întreprinse la fermă. La rândul ei, Maa îl învață pe Babe să nu mai emită prejudecăți și să accepte toate animalele alături de care locuiește.

„– O să fii un câine ciobănesc minunat, tinere, sau pe mine nu mă cheamă Maa…a…a…a…a.”

Babe – cel mai curajos porc din lume (1995)

Filmul a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun film la categoria Comedie/Musical și a avut șapte nominalizări la Premiile Oscar, câștigând la categoria Cele mai bune efecte vizuale.

Producătorul și regizorul australian George Miller a scris scenariul împreună cu prietenul său Chris Noonan, care a transformat Babe – cel mai curajos porc din lume în primul său film de renume internațional.

Coloana sonoră a filmului a fost interpretată de un cor de trei șoricei, iar printre cele mai cunoscute piese amintim: Blue Moon, Votre Toast (o arie în franceză din Carmen, de Georges Bizet) și If I Had Words (Scott Fitzgerald).

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.