Top 5 cele mai citite cărți Nemi pentru copii


A mai trecut încă un an plin cu cărți minunate pentru copii! Cei mici au călătorit în Univers, s-au familiarizat cu istoria și poveștile deopotrivă, cu muzica clasică, au cunoscut o lamă extrem de simpatică și au plecat într-o aventură cu iepurașul Matei.

Bufnița Nemi încheie 2018 cu top 5 cele mai citite cărți:

  1. Ghidul micului astronom prin univers, de Adrian Șonka

Ghidul micului astronom prin Univers sau Astronomie pentru copii și restul lumii, de Adrian Sonka, este o introducere în astronomie pentru copii și pentru toți cei care vor să afle mai multe despre Univers.

Este o carte bine documentată, cu informații la zi din astronomie, dar și cu mult umor și glume science geek, adresată cititorilor de toate vârstele care vor să știe mai multe despre ce se întâmplă în spațiul cosmic.

Întrebările pe care ți le poți pune atunci când privești cerul sunt nenumărate. Fie că te uiți după formele constelațiilor, fie că ești în căutarea unei stele căzătoare că să-ți pui o dorință, când te uiți la imensitatea cerului o imensă curiozitate pune stăpânire pe ține. Iar Adrian Sonka, astronom și lector la Observatorul Astronomic din București „Amiral Vasile Urseanu“, răspunde acestor întrebări și te face să vrei să afli și mai multe lucruri despre misterele Universului.

2. Matei o iubește pe mami, de Brigitte Weninger, Eve Tharlet

După ce mama s-a supărat pe el pentru că a întârziat la masă, iepurașul Matei s-a hotărât să-și repare greșelile făcându-i cel mai frumos cadou de Ziua Mamei. Însă și-a cam prins urechiușele atunci când a decis că cel mai frumos cadou pentru mamă ar fi cinci iepurași bine-crescuți. Oare vor putea Matei și frații săi să învețe bunele maniere la timp pentru această zi specială?

3. Decebal și un solomonar misterios, de Simona Antonescu

ISTORIA POVESTITĂ COPIILOR ESTE O SERIE DE ROMÂNE CARE-I VA FAMILIARIZA PE MICII CITITORI CU ISTORIA NAȚIONALĂ.

Suntem în anul 105. Trupele române se pregătesc să treacă Dunărea pe podul făcut de Apollodor din Damasc pentru a cuceri Dacia. Aici își încep Ilinca și Călin călătoria fabuloasă prin trecutul țării. În drumul lor îl întâlnesc pe micul dac Oroles, care îi conduce până în inimă provinciei la Sarmizegetusa, acolo unde vor avea șansa de a-l cunoaște și pe conducătorul dacilor, Decebal.

Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu, cu ilustrații de Alexia Udriște-Olteanu este o serie de române care-i va familiariza pe micii cititori cu istoria românilor. Cărțile din serie vor prezența istoria României prin ochii a doi frați gemeni, Ilinca și Călin, care găsesc în podul casei un manuscris (magic) cu ajutorul căruia se pot întoarce în timp.

4. Lama lama în pijama, de Anna Dewdney

O poveste de noapte bună. Un pupic de somn ușor. Și Mamă Lamă stinge lumina și pleacă.

Dar este totul bine acum?

NU!

Cel puțin așa crede Puiul Lama…

Și, curând, smiorcăielile sale se transformă în URLETE.

Văi, văi, ce mai dramă-lamă!

Dar când mamă se întoarce, totul e bine din nou.

Caldă, pufoasă și foarte amuzantă, Lamă Lamă în pijama va aduce cu siguranță zâmbete pe buzele părinților și ale copiilor, care se vor recunoaște în poveste.

5. Poveste muzicală de Crăciun, de Cristina Andone

Cristina Andone, autoarea seriei „Povești din Pădurea Muzicală”, reînvie în această carte magia poveștilor de Crăciun cu trei povești minunate: „Uvertura fulgilor curioși”, „Când vine Moșul?” și „Dimineața de Crăciun”.

Că întotdeauna, poveștile își propun să-i familiarizeze pe cei mici cu universul muzicii clasice, îmbinând frumusețea textului cu armonia sunetelor.

Colecția „Povesti din Pădurea Muzicala” reprezintă o serie de povești pentru copii scrise de Cristina Andone, ale căror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii. Cărțile, original ilustrate de Adriana Gheorghe, Sebastian Oprită și Thea Olteanu, îi vor „imprieteni” pe copii cu muzică clasică, oferindu-le, într-un mod accesibil, informații esențiale pentru cultura lor generală.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!