3,2,1…START! Începe călătoria prin Univers alături de astronomul Adrian Șonka


Astronomul Adrian Șonka îi invită pe copiii pasionați de astronomie să-l însoțească într-o călătorie fascinantă prin Univers între 30 septembrie – 26 octombrie, cu ocazia turneului de promovare a cărții Ghidul micului astronom prin Univers – cea mai așteptată carte de astronomie pentru copii și restul lumii.

Apărut la editura Nemi pentru copiiGhidul micului astronom prin Univers îmbină textul cu ilustrații de Vasile Adnan, imagini NASA, hărți și grafice realizate de autor.

Turneu Ghidul micului astronom prin Univers

O carte bine documentată, cu informații la zi din astronomie, dar și cu mult umor, adresată cititorilor de toate vârstele care vor să știe mai multe despre ce se întâmplă în spațiul cosmic.

Întrebările pe care ți le poți pune atunci când privești cerul sunt nenumărate. Fie că te uiți după formele constelațiilor, fie că ești în căutarea unei stele căzătoare ca să-ți pui o dorință, când te uiți la imensitatea cerului o imensă curiozitate pune stăpânire pe tine. Iar Adrian Șonka, astronom și lector la Observatorul Astronomic din București „Amiral Vasile Urseanu”, răspunde acestor întrebări și te face să vrei să afli și mai multe lucruri despre misterele Universului.

 

Calendarul evenimentelor:

30 septembrie, ora 11.30, Humanitas de la Cișmigiu – eveniment în cadrul Bucharest Science Festival

5 octombrie, ora 18.00, Humanitas  Ploiești

8 octombrie, ora 18.30, librăria La Două Bufnițe Timișoara

10 octombrie, ora 18.00, Humanitas Cluj

12 octombrie, ora 18.00, Humanitas Iași (Fika)

17 octombrie, ora 18.00, Donaris Galați

19 octombrie, ora 18.00, Cărturești Constanța

24 octombrie, ora 17.00, librăria Șt.O.Iosif Brașov

26 octombrie, ora 18.00, Humanitas Sibiu

Accesul la evenimente este gratuit.

Categoria de vârstă recomandată: 7+

 

ghidul-micului-astronom-prin-univers__c1

Cel mai frumos lucru despre Univers este că îl poți vedea. De fapt, nu doar îl poți vedea, ci chiar faci parte din el. Astronomia îți permite nu doar să vorbești despre stele și planetei ci și să le vezi. Să vezi cum se schimbă, cum se mișcă și cum mereu te surprind. O poți face prin telescopul tău, al unui observator astronomic sau prin ochii sondelor spațiale lansate de oameni care au fost cândva ca tine: dornici de a afla mai multe.         

Să facem puțină ordine în Univers. Nu vom aspira cometele și asteroizii, ci vom încerca să ne găsim locul în acest imens loc de joacă.” – Adrian Șonka, astronom

 

Despre Adrian Șonka

Adrian Șonka este astronom de mai bine de 20 de ani, timp în care a privit cerul și a învățat să observe multe tipuri de obiecte cosmice: stele variabile, asteroizi, planete, ocultații etc. În prezent, observă asteroizi și planete prin telescoapele Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” și cele ale Institutului Astronomic al Academiei Române. Ține cursuri de astronomie la Observator, Fundația Calea Victoriei, în școli, librării, oriunde unde găsește alți oameni pasionați care vor să afle mai multe.

A făcut studii de fizică și comunicare, dar, pentru că în România astronomia nu se învață în școală, cele mai multe lucruri le-a învățat singur, din pasiune. În prezent, lucrează la o teză de doctorat ce are ca subiect asteroizii care au la bază curenți de meteori.

Poate fi găsit la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” unde ține prezentări de planetariu și observații astronomice cu publicul. Din când în când organizează și ieșiri în afara orașului cu grupuri pasionați de astronomie.

Ghidul micului astronom prin Univers sau Astronomie pentru copii și restul lumii este prima carte de astronomie pe care o scrie pentru copii și publicul larg.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!