Ce să citești alături de cel mic de Paște


               Nemi îndeamnă părinții să le citească copiilor în orice moment al zilei. Cu fiecare prilej în care li se citesc povești, lumea copiilor se deschide mai mult și începe magia.

               Copiii sunt astfel vizitatorii unor lumi imaginare care îi ajută să se dezvolte, să descopere lucruri noi și să se aventureze alături de personajele preferate în diferite peripeții.

               De Paște vă invităm să le citiți cărți primăvăratice, care să-i facă să zâmbească, dar și cărți despre sărbătoare, care să-i introducă în spiritul acesteia.  

               Prima carte care nu trebuie să lipsească din mâinile cititorilor 3+ este Kipper, cățelușul care realizează ce bine și ce frumos este să ai casa ta, locul tău de liniște.

               În prima carte cu Kipper, cea în care facem cunoștință cu personajul, Kipper e ușor supărat pe lucrușoarele sale familiare: coșul în care doarme, păturica, osciorul de jucărie. După câteva încercări nereușite de a imita alte animale și culcușurile lor, Kipper descoperă că niciun loc nu e mai bun decât acasă, oricum ar arăta el.

               Tot pe Kipper îl urmărim și în cartea Noul prieten al lui Kipper, unde cățelușul nostru simpatic își găsește un nou companion, de care nu vrea să se despartă.

               Kipper și prietenii lui îl aniversează pe Purceluș, iar acesta le trimite, alături de invitația la petrecerea de aniversare, o listă cu ce și-ar dori să primească în dar. Numai că tot ce își dorea Purceluș era un animăluț de companie, și nimic altceva. Așa că lucurile iau, ca în fiecare carte cu Kipper, o întorsătură amuzantă și duioasă… Și total neașteptată!

               Prieten buni cu mii de copii deja, Dar Motan nu putea să lipsească din această listă. Până va avea o aventură de Paște, vă recomandăm să călătoriți alături de Dar în Dar Motan Călătorește – la Bran începe să fie primăvară în toată regula.

               Aici, Dar motan simte că ceva îi lipsește, ceva ce la început nu poate numi, apoi își dă seama că ar explora un pic lumea mai largă, dincolo de rafturile librăriei. Castelul Bran e și el un personaj în această poveste și devine obiectul curiozității simpaticului nostru motan. Așadar, el pornește să descopere Castelul, dar găsește și alte lucruri prețioase în drumul său, pe care vă vom lăsa să le descoperiți singuri.

               Sărbătoarea Paștelui vine cu clipe de liniște, momente în familie, bunătăți de mâncat, dar și cu surprize pentru cei mai mici membri ai familiei. Acesta este și cazul iepurașului Matei în Paște Fericit, Matei!

               Când află că Iepurașul de Paște aduce copiilor daruri și ouă vopsite, Matei și frații lui se hotărăsc săl găsească și săl roage să le aducă și lor cadouri. Iar când își dă seama că Iepurașul e de negăsit, lui Matei îi vine o idee salvatoare, însă tot el are parte de cea mai mare surpriză.

               Un alt prieten al cititorilor Nemi este Pete, un motan haios, gata de aventură în orice clipă. De Paște are parte de o aventură pe cinste:

               Când Pete se trezește în dimineața de Paște și-și verifică coșul cu bunătăți, descoperă cu stupoare că Iepurașul de Paște are nevoie de ajutorul lui. Așa că motanul nostru grozav își pune urechiuțele de iepuraș și începe să adune, să picteze și apoi să ascundă peste tot ouăle de Paște.

               Pentru micii exploratori care sunt dornici să afle cât mai multe lucruri despre ceea ce îi înconjoară, Ce plantă frumoasă! – Despre plantele cu flori și Frumoasa albastră – Oceanele lumii sunt aici să le stârnească curiozitatea.           

                 De la mic la mare, îi inițiem în tainele poveștilor, petrecem timp cu aceștia și împărțim #plăcerealecturii în familie, creând ritualuri de lectură care se păstrează cu orice preț.

               Vă dorim Sărbători fericite și liniștite! Iar dacă mai aveți nevoie de recomandări pentru cei mici, Nemi e aici să vă ajute!

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!