Vino înapoi, Matei!


Vino înapoi, Matei!

Seria Brigittei Weninger, cărți care îl au ca protagonist pe iepurașul Matei, pe frățiorii și prietenii săi este o serie extrem de îndrăgită de copii pentru umorul lor, pentru aerul de copilărie autentică, petrecută pe coclauri, pentru lecțiile despre prietenie și solidaritate. Fiecare carte este o nouă ipostază a copilăriei, în care copiii se vor oglindi și pe care-și vor dori să o citească din nou și din nou.

Povestea:
Acuzat pe nedrept de o boacănă cam serioasă, iepurașul Matei se supără și face planuri să plece de acasă. Dar, deși e aventuros și foarte curajos, pădurea îl sperie la tot pasul și hotărăște să se întoarcă la căminul lui cald. Să vedem, cum îl împacă familia lui?

Ce învață micii cititori:
• Cum să gestioneze o nedreptate
• Orice problemă are o soluție
• Ce important e să ne cerem iertare când greșim și să reparăm

Recomandarea editorului:

Matei e un iepuraș plin de idei, amuzant, aventuros, empatic, atent cu frățiorii mai mici și generos cu frățiorii mai mari. Aceste povești gravitează în jurul dinamicii dintr-o familie, unde orice problemă își găsește, mai devreme sau mai târziu, soluția.

Legături cu programa școlară/Activități:
• Poveștile fiecăruia despre cea mai năzdrăvană boacănă de care își amintește
• Atelier de scris un final diferit pentru Vino înapoi, Matei!
• Picnic tematic organizat în jurul cărților cu Matei: mâncăruri preferate, jocuri preferate, destinații preferate ale familiei de iepurași.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!