Nobilul Aeticus și o călătorie în jurul lumii


Nobilul Aeticus și o călătorie în jurul lumii

Suntem în anul 470, iar Ilinca și Călin au ajuns acum înapoi în timp în cetatea Histria. Aici le cunosc pe surorile gemene Zia și Sarmisa, fiicele nobilului Aeticus, deținătorul uneia dintre cele mai frumoase biblioteci antice. Însă pasiunea pentru cunoaștere a nobilului cărturar nu se rezumă doar la știința adunată în manuscrise, iar gemenii află cu surprindere că acesta a făcut chiar și o călătorie în jurul lumii.

Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu, cu ilustrații de Alexia Udriște-Olteanu este o serie de romane care-i va familiariza pe micii cititori cu istoria românilor. Cărțile din serie vor prezenta istoria României prin ochii a doi frați gemeni, Ilinca și Călin, care găsesc în podul casei un manuscris (magic) cu ajutorul căruia se pot întoarce în timp.

„Cred că undeva în inima fiecăruia dintre noi există un ochi pentru trecut. Dacă îl găseşti şi îl deschizi, atunci toate cele care au fost ţi se arată altfel, mai apropiat, mai familiar. Înţelegi miezul de adevăr al lucrurilor şi ajungi să simţi că realmente te înrudeşti cu cei despre care scrie prin cărţile de istorie. Asta îmi propun să le transmit copiilor: aveţi în voi un ochi special, cu care vă puteţi vedea strămoşii. Va fi magic, ca un film de aventuri, cu mistere şi poveşti fabuloase. Trebuie doar să căutaţi în voi ochiul acesta şi apoi să priviţi filmele dintre paginile cărţilor.” Simona Antonescu

DETALII
Data apariției: mai 2018
Colecția: Nemi
ISBN: 9786064302595
Autori: Simona Antonescu, Alexia Udriște
Format: Paperback
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 122
Editura: Nemi
Preț: 19,99 lei

 

 

VÂRSTĂ RECOMANDATĂ: 7+

 

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!