Little Brother


Little Brother

Bestseller internațional finalist al Premiului Hugo. Premiile Prometheus, John W. Campbell și White Pine Award.

Marcus, mai bine cunoscut ca „w1n5t0n”, știe deja, la doar șaptesprezece ani, cum funcționează lucrurile… și ce trebuie să faci ca să nu mai funcționeze. Inteligent, ager și priceput în spațiul rețelelor electronice, reușește cu ușurință să păcălească sistemul de supraveghere al liceului său.

Dar totul se schimbă atunci când el și prietenii săi sunt prinși în haosul rezultat de pe urma unui atac terorist asupra orașului San Francisco. În locul nepotrivit, la momentul nepotrivit, Marcus și compania sunt ridicați de Departamentul de Securitate Internă și duși într-o închisoare secretă.

După mai multe zile de interogatoriu, de război psihologic și umilințe, când, în sfârșit, este eliberat, descoperă că orașul său s-a transformat într-un stat polițienesc, în care fiecare cetățean este tratat ca un potențial terorist. Și prietenul său cel mai bun, Darryl, este în continuare întemnițat fără motiv. Marcus știe că nimeni nu-l va crede când va povești ce s-a întâmplat și îi rămâne o singură opțiune: să se lupte singur cu DSI.

Lectură recomandată copiilor cu vârsta peste 12 ani.

„O carte minunată, esențială pentru vremurile noastre, obligatoriu prima lectură anul acesta. Și îmi doresc să ajungă în mâinile cât mai multor tineri inteligenți, pentru că sunt convins că le va schimba viață. […] Citind-o, îmi doream să am din nou treisprezece ani și să încerc să schimb lumea.”  (Neil Gaiman)

„Pe limba protagoniștilor săi, Fratele cel mic este «foarte tare» și deosebit de «cool»! O scriitură fluidă, care îți intră pe sub piele și revelează aura umană, a cărei strălucire învinge orice tehnologie.” (Los Angeles Times)

„Cititorii se vor delecta cu detaliile tehno-revoluției puse la cale de Marcus. Cumpărați mai multe exemplare și faceți cadou prietenilor, cartea asta e foarte t@r3!” (Booklist)

„Un «frate mai mic» al romanului 1984 scris de Orwell, volumul lui Doctorow este plin de viață, plin de înțelepciune și, cel mai important, înfricoșător de veridic.” (Brian K. Vaughan)

„O poveste despre lupta oricărui adolescent, în momentul în care alege cum va arăta viitorul lui.” (Steven Gould)

 

Romanul Fratele cel mic a primit numeroase alte distincții:

  • Amazon.com Top 10 Editor’s Picks
  • Book Sense Children’s Pick
  • CYBIL Award
  • Booklist Editors’ Choice
  • Kirkus Best Book of the Year
  • School Library Journal Best Books of the Year
  • VOYA’s Best Science Fiction, Fantasy, and Horror

 

DETALII

Data apariției: august 2010
Colecția: Nemi
ISBN: 978-606-579-013-1
Autor: Cory Doctorow
Traducător: Ana-Veronica Mircea
Titlu original: Little Brother
Format: Paperback
Dimensiuni: 14,5 x 21,5 cm
Nr. pagini: 448
Editura: Nemi
Preț: 48.07 lei

 

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!