Decebal și un solomonar misterios


Decebal și un solomonar misterios

ISTORIA POVESTITĂ COPIILOR ESTE O SERIE DE ROMANE CARE-I VA FAMILIARIZA PE MICII CITITORI CU ISTORIA NAȚIONALĂ.

Suntem în anul 105. Trupele romane se pregătesc să treacă Dunărea pe podul făcut de Apollodor din Damasc pentru a cuceri Dacia. Aici își încep Ilinca și Călin călătoria fabuloasă prin trecutul țării. În drumul lor îl întâlnesc pe micul dac Oroles, care îi conduce până în inima provinciei la Sarmizegetusa, acolo unde vor avea șansa de a-l cunoaște și pe conducătorul dacilor, Decebal.

Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu, cu ilustrații de Alexia Udriște-Olteanu este o serie de romane care-i va familiariza pe micii cititori cu istoria românilor. Cărțile din serie vor prezenta istoria României prin ochii a doi frați gemeni, Ilinca și Călin, care găsesc în podul casei un manuscris (magic) cu ajutorul căruia se pot întoarce în timp.

„Cred că undeva în inima fiecăruia dintre noi există un ochi pentru trecut. Dacă îl găseşti şi îl deschizi, atunci toate cele care au fost ţi se arată altfel, mai apropiat, mai familiar. Înţelegi miezul de adevăr al lucrurilor şi ajungi să simţi că realmente te înrudeşti cu cei despre care scrie prin cărţile de istorie. Asta îmi propun să le transmit copiilor: aveţi în voi un ochi special, cu care vă puteţi vedea strămoşii. Va fi magic, ca un film de aventuri, cu mistere şi poveşti fabuloase. Trebuie doar să căutaţi în voi ochiul acesta şi apoi să priviţi filmele dintre paginile cărţilor.” Simona Antonescu

 

DETALII
Data apariției: mai 2018
Colecția: Nemi
ISBN: 9786064302588
Autori: Simona Antonescu, Alexia Udriște
Format: Paperback
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 122
Editura: Nemi
Preț: 19,99 lei

1 Comentariu

  • de Dragomir Emanuela Publicat 26 December 2018 16:57

    Buna seara! Craciun fericit! Doresc si eu intreaga serie Istoria repovestita copiilor!

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!