Personajele de basm din „Tărâmul Poveştilor. Vraja dorinţelor”


Taramul povestilorTărâmul poveștilor. Vraja dorințelor, de Chris Colfer, este o carte ce revalorifică și reinterpretează basmele clasice ale copilăriei, toată bogăția fantastică din cărțile lui Charles Perrault și ale Fraților Grimm. Romanul vă aşteaptă acum în librării şi pe nemira.ro!

Când bunica lor le face cadou o minunată carte de povești, doi frați gemeni, Alex și Connor, nu au nici cea mai mică idee că sunt pe cale să intre într-o lume mai uluitoare decât tot ce și-au imaginat: Tărâmul Poveștilor, locul unde basmele sunt reale. Cartea este fermecată pentru că cei doi sunt atrași, la propriu, nu doar de carte, ci în carte, trezindu-se în mijlocul tărâmului poveștilor, un tărâm magic unde se întâlnesc cu Albă ca Zăpada, Scufița Roșie, Jack (și vrejul de fasole), Cenușăreasa, Bucle-Aurii, Frumoasa Adormită și toți Feții-Frumoși din toate poveștile. Pe lângă toate aceste personaje, cei doi frați se mai întâlnesc și cu un broscoi vorbitor, cu troli și căpcăuni, cu zâne, dar și cu oameni obișnuiți care-și duc traiul în poveștile noastre.

În continuare vă invităm să descoperiţi Tărâmul Poveştilor şi personajele de basm care îi dau viaţă.

Când ajung în Tărâmul Poveştilor, Alex şi Conner se întâlnesc cu Brotacul, un prinţ transformat în broască. Foarte prietenos, el le oferă jurnalul de călătorie care conţine instrucţiunile pentru Vraja Dorinţelor şi aşa începe aventura gemenilor. Dar ce este Vraja Dorinţelor? Ne spune chiar Brotac.

E o vrajă legendară alcătuită dintr-o serie de ingrediente şi se spune că, atunci când pui toate ingredientele laolaltă, ţi se îndeplinește o dorință. Nu contează cât de ieșită din comun e dorința, Vraja ţi-o va îndeplini. Mulți oameni cred că e doar o legendă și așa credeam și eu până să găsesc jurnalul ăsta.

Tot de la el, gemenii află totul despre Tărâmul Poveştilor, despre istoria lui şi despre cum arată basmele noastre preferate după finalul lor.

– Împreună, toate regatele alcătuiesc Adunarea Fericiți Până la Adânci Bătrâneți, le explică Brotac.
– Adunarea Fericiți Până la Adânci Bătrâneți? repetă Conner cu o undă de ironie în glas.
– E o organizație menită să asigure respectarea tratatului acceptat de toți monarhii, pentru ca toate regatele să trăiască în pace și prosperitate, le spuse Brotac.
– E cam ca Organizația Națiunilor Unite la noi, îi șopti Alex lui Conner.

În căutarea ingredientelor pentru vrajă, cei doi ajung în Regatul din Colţ, unde domneşte Rapunzel, apoi în Regatul Frumos, condus de regina Cenuşăreasa.  Aventurile lor îi poartă şi în Regatul de Nord, unde stăpână a fost Regina cea Rea, dar acum domneşte Albă ca Zăpada. Poate cel mai interesant regat în care ajung Alex şi Conner este Regatul Scufiţei Roşii, unde, bineînţeles, regină este chiar Scufiţa Roşie.

– Asta s-a întâmplat în urma Revoluției C.R.A.U.L.
– Ce-a fost revoluția craul?
– Cetățenii Rezistă Activ Urgiei Lupilor, le explică Brotac. Regatul Scufiței Roșii era pe vremuri un grup de sate din Regatul de Nord care erau atacate mereu de lupi. S-au rugat de Regina cea Rea – mama vitregă a lui Albă ca Zăpada, care domnea pe-atunci – să-i ajute. Dar Regina cea Rea era prea ocupată cu orgoliul ei, așa că oamenii s-au revoltat și și-au proclamat propriul lor regat. Au construit un zid uriaș în jur ca să nu mai poată intra lupii.
– Și acum Scufița Roșie e regină acolo? întrebă Alex.
– Da, e singura regină din istorie care a fost aleasă de popor. Sătenii s-au gândit că povestea ei era simbolul perfect al luptei lor, așa c-au ales-o să domnească peste ei.

Aventura gemenilor îi poartă şi în Regatul Adormit, unde domneşte Frumoasa din Pădurea Adormită. Regatul este recent trezit din blestemul care i-a adormit pe toţi locuitorii şi încă îşi revine.

V-aţi gândit vreodată de ce toţi prinţii din basme sunt numiţi Făt-Frumos? Şi Alex şi Conner sunt la fel de surprinşi să afle de la Brotac răspunsul.

– Regina Albă ca Zăpada și Regele Făt-Frumos s-au căsătorit abia acum câțiva ani. Regina Cenușăreasa și Regele Făt-Frumos urmează să aibă în curând primul copil. Din păcate, Regina Frumoasa din Pădurea Adormită și Regele Făt-Frumos încă se mai chinuie să-și trezească regatul din vraja groaznică aruncată asupra lor.
– Stai aşa, îl întrebă Conner, vrei să zici că toate cele trei regine sunt măritate cu același tip?
– Sigur că nu. Sunt trei regi cu numele Făt-Frumos. Sunt frați.

Acum că ştiţi mai multe despre Tărâmul Poveştilor sunteţi gata să porniţi şi voi în aventură alături de gemeni?

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!