NEMI. Citești. Crești. Explorezi.


NEMI este o editură de carte pentru copii, parte a Grupului Editorial Nemira ce își propune, prin selecția titlurilor, să îndeplinească dubla funcție a cărților pentru copii: să placă și să educe. Pornim de la ideea că „un copil care citește este un adult care gândește”, motiv pentru care linia noastră editorială va avea drept cuvinte-cheie concepte precum: educație, aventură, umor, imaginație sau cunoaștere. Un copil care citește din plăcere va deveni un adult care citește din obișnuință.

Colecțiile Nemi se adresează copiilor de la 0 la 12 ani și cuprind atât cărți ilustrate, cărți de ficțiune, cât și non-ficțiune ce urmăresc să întregească educația celor mici. Componenta educativă a cărților pe care le publicăm este de o importanță deosebită pentru noi, alături de alte elemente esențiale cum ar fi încurajarea creativității și a imaginației, umorul, pasiunea pentru aventură și mister.

Pentru a veni în ajutorul părinților și al educatorilor, am structurat linia editorială pe patru categorii de vârstă: Bebe (0-2 ani); Prichindel (2-6 ani); Cadet (6-9 ani); Voinic (9-12 ani). Oferta noastră editorială cuprinde cărți ilustrate (atât cărți clasice, cât și cărți scrise și ilustrate de autori contemporani) cărți pentru primele lecturi, menite să facă tranziția de la cărțile ilustrate la romane, romane science-fiction, fantasy și de aventuri pentru copii și cărți de non-ficțiune (cărți de cultură generală, adaptate diferitelor grupe de vârstă și care dezvoltă subiecte variate de la astronomie, științele naturii sau istorie). Pentru a asigura o bază solidă pentru educația copiilor ne-am propus să combinăm titlurile clasice cu autorii cei mai în vogă ai momentului.

De asemenea, activitatea editorială și selecția titlurilor vor fi însoțite de articole pe teme literare, parenting sau educație pe site-ul www.nemi.ro. Pe lângă informații complete și detaliate despre cărțile Nemi, ne dorim ca acest site să devină, în timp, un reper util pentru părinți, profesori și copii. Și, pentru că trăim în lumea Social Media, Pagina de Facebook Nemi va fi atât un instrument de promovare a cărților cât și unul de educare a publicului cititor.

Editura va debuta cu patru titluri interesante și destul de eclectice, fiecare frumos în felul său propriu.

670p400

Frumoasa adormită și fusul, de Neil Gaiman, este o repovestire modernă în stilul binecunoscut al prolificului scriitorul britanic. Într-o zi Gaiman a avut ideea să combine două dintre cele mai cunoscute basme clasice cu prinți și prințese, Albă-ca-Zăpada și Frumoasa adormită, dar s-a gândit ar fi interesant să le facă și ceva mai moderne. Așa că a complicat puțin acțiunea. Și personajele. Și s-a gândit că în secolul XXI nu mai e la modă să aștepți să fii salvată. Iar Chris Ridell a făcut niște minunății de ilustrații. Povestea e minunată, dar ilustrațiile sunt splendide.

Bronto, un dinozaur neastâmpărat, de Valentin Nicolau, este „povestea copilăriei fără de sfârșit”. Copilăria copiilor care descoperă lumea prin greșeli și prin joacă deopotrivă și copilăria părinților care o redescoperă alături de ei în timp ce fac tot posibilul să-i ajute să crească frumos. Iar ilustrațiile lui Alexandru Ciubotaru completează minunat textul.

Frații Tapper în război (unul cu celălalt), de Geoff Rodkey, este un volum amuzant și educativ despre eternele certuri dintre frați, despre răzbunare și iertare și despre lumea digitalizată în care trăiesc copiii de azi. Poznele celor doi frați gemeni, sunt teribil de distractive, dar cel mai interesant este felul discret în care autorul a introdus în narațiune importante elemente de cultură generală.

Băiatul care vorbea cu corbii (vol. I din seria „Neîmblânziții”), de Jacob Grey, este un roman urban fantasy, misterios și întunecat, cu o atmosferă ce amintește de Gotham-ul lui Batman. Este o carte cu un simbolism puternic, dar și cu multă acțiune și personaje insolite și interesante.

Pe viitor vor apărea cărți cu ilustrații frumoase și cu conținut educativ – De ce ne certăm, Davy? și Davy, ajutor! Uite o fantomă!, ambele de Brigitte Weninger și cu ilustrații de Eve Tharlet; Nu vreau să fiu o broască!, de Dev Petty, ilustrații de Mike Boldt, și romane pline de aventuri și mister, menite să dezvolte pasiunea pentru citit a copiilor și curiozitatea lor înnăscută: primul volum al seriei William Wenton și hoțul de luridium, de Bobbie Peers, o poveste fantasy norvegiană tradusă în peste 20 de limbi, Nick, Tesla și laboratorul lor periculos de înaltă tensiune , un roman cu electromagneți, alarme pentru hoți și alte dispozitive pe care le puteți construi și voi, de Pflugfelder și Steve Hockensmith, ilustrații de Scott Garrett, o carte plină de umor și de experimente trăsnite, Cronicile din subterane de Suzanne Collins, autoarea faimoasei serii Jocurile Foamei, și Viața pe Marte, de Jennifer Brown Nick.

Spre finalul anului, vom publica cea mai frumoasă poveste pe care-ți dorești s-o citești de Crăciun: Un băiețel numit Crăciun, de Matt Haig, cu ilustrații de Chris Mould.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.