Cărți pentru copii în pregătire la editura Nemi în 2021


Bufnița Nemi are o grămadă de planuri frumoase pentru micuții noștri cititori în noul an! În 2021 continuăm serii mult îndrăgite (românești, dar și străine) și vă facem cunoștință cu noi personaje pe care să le iubiți și de la care să învățați muuuuulte lucruri frumoase. Dacă deja sunteți curioși, mergeți mai jos și luați notițe!

Februarie

  • Sofia în șa/Dick King-Smith

Seria de cărți a pasionatului de natură și educatorului britanic Dick King-Smith continuă cu una dintre cărțile cu Sofia, inimitabila protagonistă curajoasă și hotărâtă. Aici, Sofia primește un câine de ziua ei și călărește pentru prima dată un ponei. O carte fermecătoare, amuzantă, care vorbește în egală măsură despre dragostea pentru natură și despre familie, care primește un nou chip vizual, prin ilustrațiile Hannei Show.

  • Sofia împlinește șase ani/Dick King-Smith

Planul Sofiei, îndrăgitul personaj al acestei serii este să devină fermier.

Așadar, se împrietenește cu un coleg, Andrei, fiul unui fermier, care îi face turul fermei de câte ori își dorește. Viața la fermă, are să descopere Sofia, nu e mereu ușoară, de pildă când pisica face pui. Ba chiar tristă, pentru că Sofia își dă că ei vor trebui dați spre adopție. Dar cu siguranță nu e niciodată plictisitoare.

  • Wundersmith/Jessica Townsend

Morrigan Crow se întoarce în acest al doilea volum din seria Jessicăi Townsend, după Nevermoor. După ce va fi învins blestemul, își dă seama că drumul ei în Nevermoor abia a început. Învață rapid că nu toate vrăjile sunt folosite în cele mai bune scopuri.

Acum că ea și Hawthorne sunt mândri membri ai societății Wundrous, e sigură că și-a găsit, în cele din urmă locul. Dar poate ea dovedi că merită să fie acolo, sau un inamic neașteptat e pe punctul de a-i distruge noua viață?

Martie

  • Seria Privește, fii curios!
  • Vremea și universul ei minunat/Kay Barnham
  • Cum arată cerul noaptea/Kay Barnham
  • Puii animalelor/Kay Barnham
  • Pădurile tropicale/Kay Barnham

Seria Privește, fii curios! e o serie de non-ficțiune narativă pentru copiii peste patru ani, care îi introduce  în temele ciclurilor vieții și ale lumii naturale. Conceptele științifice sunt lămurite atât de stilul prietenos al ilustrațiilor, cât și de texul accesibil, ceea ce va transforma aceste cărți în preferatele copiilor, atât acasă, cât și la grădiniță sau la școală.

Seria acoperă subiecte precum schimbările pe care le aduc cu sine anotimpurile, sau primele elemente de astronomie, câteva lucruri despre puii unor specii de animale, sau câteva lucruri specifice pădurilor tropicale.

Va continua în a doua parte a anului, cu încă două titluri despre ciclul apei în natură și despre ciclul de viață al unei plante.

Sir Gawain și cavalerul verde/Michael Morpurgo

Prolific autor britanic, Michael Morpurgo se apleacă de această dată asupra unui poem cavaleresc medieval și îl repovestește cu amprenta sa foarte personală. Dintre toate poveștile cavalerilor Mesei Rotunde, povestea lui Sir Gawain e, fără îndoială, una dintre cele mai magice. Avem aici de a face cu aventuri, curaj, provocări de tot felul și cu un concurs. Eroul e cel mai puternic dintre cavalerii lui Arthur, Sir Gawain.

Aprilie

  • Dar motan înoată/Cristina Andone
  • Dar motan călătorește/ Cristina Andone
  • Noii dinozauri/Eric Mathivet
  • Câini și pisici/Eric Mathivet
  • Un cal, mai mulți cai/Francoise Laurent
  • În zbor/ Michel Francesconi

Luna aprilie continuă două serii începute anul trecut la Nemi: seria Dar motan a Cristinei Andone și seria de știință pentru copii de peste șase ani.

Dar nu seamănă cu niciun motan negru din viață sau din cărți: e curios, pofticios, foarte prietenos și mai ales tare, tare norocos. În prima lui zi se înconjoară de prieteni și își caută un loc bun și cald în lume, devenind un motan de librărie. Aventurile lui continuă în aceste două volume splendid aduse la viață vizual de ilustratoarea Emi Balint.

În privința non-ficțiunii, seria de știință aduce în prim-plan patru titluri noi, fascinante pentru cititorii de toate vârstele. Un prim volum vorbește despre paleontologie și, mai specific, aduce la lumină trăsături mai puțin cunoscute despre dinozauri, apoi un altul discută despre câini și pisici, două dintre cele mai îndrăgite specii domestice, ce le apropie, ce le diferențiază, ce moșteniri au și, mai ales, ce ni le face atât de simpatice. Un al treilea titlu se apleacă asupra fenomenului migrației păsărilor și se întreabă cum anume se orientează păsările în traseul lor, cum știu când e momentul cel mai potrivit să plece și multe alte lucruri. Iar cel de-al patrulea volum discută despre o altă specie domesticită și profund îndrăgită de copii, caii. Bogăția ilustrațiilor, stilul luxuriant, de acuarelă, precum și formatul atipic contribuie la atractivitatea acestei serii.

Mai

  • Pete Motanul și prietenul cel nou

Din seria de mare succes cu Pete Motanul, avem în luna mai parte de o nouă aventură, care vorbește despre noi începuturi.

Gus e nou-venit în oraș, iar Pete abia așteaptă să-l cunoască. Își dă seama însă că e diferit, dar asta îl face special. Când se îndoiește de el însuși, Pete și ceilalți prieteni îi vin în ajutor. Mesajul cărții e despre acceptarea celorlalți și a propriei persoane, foarte potrivit pentru micii cititori care se confruntă cu primele obstacole legate de prietenii. Repetițiile, ritmul și textul accesibil fac deliciul acestui nou volum.

  • Pete Motanul și petrecerea cu pizza

Cum arată o pizza perfectă? Ei bine, e cea la care fiecare contribuie cu ingredientul său preferat. Pete și prietenii săi află că cea mai bună pizza e, de fapt, cea pe care o putem împărți cu prietenii.

  • Matei – nici prea mare, nici prea mic

Seria cu iepurașul Matei și familia sa numeroasă continuă și în luna mai. Matei e la o vârstă dificilă. Nici suficient de mare să urce pe munte cu fratele său mai mare, nici destul de mic să se mai joace cu frățiorii mai mici. Dar are tocmai vârsta potrivită când e rugat de părinți să aibă grijă de un frate mai mic. Ca și în celelalte cărți cu Matei, și aici se explorează temele care îi preocupă cel mai tare pe copii, într-o manieră empatică și duioasă.

  • Unde ai dispărut, Matei?

Un al doilea volum cu Matei e tot o poveste de familie, una în care Matei e acuzat de a fi spart un vas de porțelan îndrăgit de părinți. Așa că, rănit peste poate, iepurașul fuge de acasă și descoperă că lumea cea mare nu e întotdeauna cel mai prietenos loc.

  • Evie și animalele/Matt Haig

Evie are unsprezece ani și are un talent straniu și important. Un talent care îi îngăduie să audă gândurile unui elefant și să se împrietenască cu un papagal și cu un câine. Dar un talent care se poate dovedi periculos, cel puțin așa susține tatăl ei. Așa că ea hotărăște să păstreze secretul. Dar după o confruntare față în față cu un leu, toată lumea e în mare pericol. Evie e hotărâtă să îi salveze. Și să descopere adevărul despre trecutul ei. Și, în cele din urmă, să își îngăduie să fie ea însăși.

Iunie

  • Aceasta este lumea noastră/ Tracey Turner

Două volume vin să contribuie la atmosfera de sărbătoare din jurul datei de 1 iunie.

Primul este o călătorie culturală în jurul lumii, care conturează în culori foarte vii diversitatea obiceiurilor, a locurilor și a vieții naturale din douăzeci de zone ale lumii, o călătorie de neuitat pentru cei mici.

Ghizi în această călătorie ne sunt chiar copiii, care ne povestesc despre animalele, plantele și vremea cu care se întâlnesc pe acest drum, despre sărbători și festivaluri, despre limbi, vestimentație și sporturi. Îi însoțim din Australia până în Beijing, sau din Capadoccia până în pădurile amazoniene. O carte care merită citită și dăruită, din care învățăm că, în ciuda diferențelor de limbă, obiceiuri sau tradiții, lumea e cu adevărat mică.

  • Diferiți/ Sabina Colloredi

Tot ca o sărbătorire a zilei de 1 iunie vine și cartea Sabinei Colloredi, care are câte un poem pentru fiecare copil, în care include o lume pe care și-o imaginează pentru fiecare.

Orice îi poate atrage atenția, de la surâsul luminos, la cuvintele nerostite, sau gândurile cele mai intime și va construi, în rime sau fără, câte un mic univers literar pentru fiecare copil.

O carte care sărbătorește copiii, numele lor și frumusețea din spatele fiecăruia.

  • O plantă frumoasă/Marguerite Tiberti
  • Frumoasa albastră/Marguerite Tiberti

Și în luna iunie va continua seria de știință cu două titluri potrivite anotimpului, primul despre ciclul natural al plantelor cu flori, iar cea de-a doua despre oceanologie, despre diversele straturi de viață pe care le putem întâlni coborând tot mai adânc în ocean.

Sperăm să vă placă ce vă pregătește editura Nemi pentru prima parte a anului și să ne fiți aproape și în 2021!

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!