Cărți pentru copii în format audio


Cititul este cea mai frumoasă activitate pe care o poți împărtăși cu cei mici. Știm bine că nimic nu se compară cu fascinația lor când le citim povești, cum cer să le repetăm din nou și din nou. Pentru că, deși le știu pe dinafară uneori, experiența ascultării e cea care-i farmecă. Când ascultă povești, universul lor se deschide și pot vedea, prin imaginație, lumi întregi și personaje de toate felurile.

Mereu simpatice, voioase și gata de joacă, personajele Nemi au acum voce, iar poveștile sunt la un simplu Play distanță.

Dă play și ascultă împreună cu copilul un audiobook Nemi din Echo.ro. Bucurați-vă de experiența lecturii prin vocile calde și jucăușe ale naratorilor Echo.

Iată sugestiile noastre!

Bufnița care se temea de întuneric, scrisă de Jill Tomlinson, tradusă de Viorel Staicu și narată de Ana-Maria Oglindă

Buf, un pui de bufniță de hambar, e asemenea oricărui alt pui de bufniță, mai puțin într-o privință: îi este tare frică de întuneric. „Întunericul e urât”, spune el, și refuză să meargă la vânătoare cu părinții săi. După ce l-a ascultat răbdătoare, mama-bufniță îl sfătuiește să iasă din cuib și să afle mai întâi ce înseamnă întunericul și dacă este cu adevărat urât.

Vidra care voia să știe tot, scrisă de Jill Tomlinson, tradusă de Marilena Iovu și narată de Ștefan Ruxanda

Patty este o mică vidră de mare, curioasă nevoie mare. Îi place să stea cu tălpile-n sus și să plutească pe apă.

Găina care nu voia să renunțe, scrisă de Jill Tomlinson, tradusă de Marilena Iovu și narată de Ștefan Ruxanda

Sanda este o găinușă porumbacă, curajoasă și foarte hotărâtă. Iar când Sanda își propune ceva, nimic nu-i poate sta în cale!

Pinguinul care voia să afle mai multe, scrisă de Jill Tomlinson, tradusă de Marilena Iovu și narată de Ana-Maria Oglindă

Otto este un pui de pinguin căruia îi place să se joace în zăpadă. Dar mai întâi trebuie să-i învețe pe ceilalți pui tot ceea ce trebuie să știe.

Pisicuța care voia să ajungă acasă, scrisă de Jill Tomlinson, tradusă de Marilena Iovu și narată de Ștefan Ruxanda

Sus, într-un balon cu aer cald, își ia zborul singură singurică. Va reuși oare pisicuța Suzy să găsească drumul înapoi spre casă?

Gorila care voia să se facă mare, scrisă de Jill Tomlinson, tradusă de Marilena Iovu și narată de Ana-Maria Oglindă

Pongo este un pui de gorilă, îi place la nebunie să se joace, se leagănă din liană în liană, și urcă și coboară din copaci. Pongo este un pui de gorilă foarte jucăuș și trăiește în munții din Africa. Pongo își dorește să fie la fel de curajos și de isteț ca tatăl lui. Vrea să aibă un piept lat și argintiu, în care să se bată cu pumnii! Dar oare va învăța el să fie o gorilă adevărată?

Lama lama în pijama și alte 7 povești, de Anna Dewdney și narate de Ioana Mărcoiu

Niciuna dintre poveștile pe care le traversează micul Lama nu e lipsită de mici obstacole, dar mama nu e niciodată prea departe și ea îi oferă mereu sprijinul de care are nevoie.

Bronto, un dinozaur încă mic, de Valentin Nicolau și narată de Ștefan Ruxanda

Faceți cunoștință cu Bronto, micul pui din familia Brontosaurus, care acum începe să descopere lumea. Alături de noii lui prieteni, Diplo, Stega și Tricer, pleacă la scăldat. Acolo ei se întâlnesc cu un vizitator neașteptat, nimeni altul decât Tyrano, copilul familiei Tyranosaurus, care vrea să se joace împreună cu ei. O poveste de aventuri cuceritoare, plină de pilde pentru cei mici, care-i învață toleranța față de cei din jur, în ciuda diferențelor dintre ei.

Bronto, un dinozaur neastâmpărat, de Valentin Nicolau și Narat de Ștefan Ruxanda

De ce oare, atunci când ești mic, aproape tot ce faci pare prea puțin important în ochii adulților? Fără rost sunt jocurile, întrebările prea multe îi enervează imediat… La tot pasul auzi: „nu ai voie!“ sau „nu face asta!“, sau „nu pe acolo!“. Părinții aștia!… Așa gândește Bronto, micuțul dinozaur, plictisit să se tot joace singur în pădure, fără prietenii săi atât de dragi, Diplo, Stega, Tyrano și Tricer. Apoi pornește în căutarea prietenilor, încercând să traverseze singur pădurea, în ciuda interdicției părinților „atotștiutori”. Ce i se întâmplă lui Bronto este o poveste antrenantă și plină de învățăminte pentru cei mici (dar și pentru cei mari).

Un băiat numit Crăciun, de Matt Haig, tradusă de Veronica D. Niculescu și narată de Alexandru Unguru

Nikolas, un băiețel de unsprezece ani, a primit în copilărie o singură jucărie – o păpușă sculptată dintr-un nap. Dar el e fericit așa, pentru că această jucărie e de la părinții lui, pe care îi iubește foarte tare. Apoi, într-o bună zi, tatăl lui dispare, iar Nikolas trebuie să călătorească până la Polul Nord să îl salveze.

Pe drum, Nikolas se împrietenește cu un ren, cu un troll și descoperă o lume ascunsă, încântătoare pe tărâmul Elfhelm. Dar elfii de aici au necazurile lor: spiritul Crăciunului și bunăvoința sunt la cote foarte scăzute, iar Nikolas pare să fie singurul care poate repara lucrurile…

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!