Noutăți de toamnă la Nemi


toamna-nemi

Toamna se numără nu doar bobocii, ci și noutățile editoriale, așa că la Nemi am pregătit numeroase romane și cărți ilustrate pe placul copiilor (și mici și mari). Mai jos este lista titlurilor  care vor apărea până la finalul anului, sperăm să vă facă plăcere să le descoperiți. De asemenea, bufnița Nemi mai are pregătită încă o surpriză foarte frumoasă despre care vă va povesti cât de curând.

 

jennifer-brown-viata-pe-marte_1

Viața pe Marte, de Jennifer Brown (traducere Andreea Florescu) În vârstă de 12 ani, Arcturus Betelgeuse Chambers, zis Arty, face parte dintr-o familie pasionată de privitul în stele, iar dorința lui cea mai mare este de a găsi viață pe alte planete. Prima țintă a căutărilor sale este Marte, planeta cea mai apropiată de noi și, seară de seară, își îndreaptă telescopul înspre ea pentru a fi primul care descoperă marțienii. Însă totul amenință să se termine când părinții îl anunță că se vor muta în Las Vegas (orașul cel mai luminat de pe Pământ și, din cauza asta, cel în care noaptea abia dacă se văd stelele). Și, de parcă nu era suficient de rău, trebuie să stea la vecinul său înfricoșător (pe care-l bănuia că e, de fapt, un zombi) cât timp ei se duc să caute o casă nouă. Dar ceea ce părea a fi un coșmar se transformă în aventura vieții sale. Vecinul nu doar că nu e zombi, dar e chiar Cash Maddux, un fost astronaut de la NASA, acum la pensie. Alături de Cash, Arty are ocazia să afle minunatele taine ale cosmosului, dar și să descopere că adevărata prietenie nu ține cont de vârstă. Un roman cu umor din plin și cu numeroase aventuri (extra)terestre, ideal pentru micii astronauți în devenire.

 

download

Atacul roiului, seria „Neîmblânziții”, vol. 2, de Jacob Grey (traducere Alina Popescu) Continuarea volumului Băiatul care vorbea cu corbii, Atacul roiului prezintă aventurile tânărului Caw și ale corbilor săi credincioși în întunecatul Blackstone. După ce l-a învins pe terifiantul neîmblânzit-păianjen, Spinning Man, Caw trebuie s-o înfrunte acum pe Mama Muștelor un alt neîmblânzit feroce și avid după putere. Confruntarea îi dă lui Caw ocazia să afle mai multe despre istoria întunecatului oraș Blackstone, dar și despre cea a neamului corbilor.

 

download-1

Cum să-ți dresezi dragonul, de Cressida Cowell (traducere Cristina Jinga) Aventuri pline de umor și de situații neașteptate, ce urmăresc maturizarea câtorva tineri vikingi și a animalelor lor de companie: niște dragoni mai mult sau mai puțin simpatici.

 

51gpamr4y7l-_sx342_bo1204203200_

Gregor Pământeanul, seria „Cronici din Subpământ”, vol. 1, de Suzanne Collins (traducere Mihaela Buruiană) Fanii seriei „Jocurile Foamei” vor fi plăcut surprinși s-o descopere din nou pe Suzanne Collins în această serie de 5 romane pentru copii. „Cronici din Subpământ” prezintă aventurile unui puști din New York care, absolut întâmplător, descoperă o trecere către o nouă lume fascinantă ce-și duce existența dedesubtul New York-ului. Ideea principală de la care a pornit autoarea este foarte de simplă și, tocmai de aceea, cu atât mai surprinzătoare: ce-ar fi dacă ne-am imagina o lume paralelă cu a noastră, în care evoluția naturală a urmat un cu totul alt curs, iar oamenii și celelalte creaturi au fost nevoiți să se adapteze altfel la lume? Gregor este un erou neobișnuit, ales să fie războinic, dar care înțelege o lecție pe care ar trebui s-o înțeleagă toți copiii din lume și s-o aducă cu ei în viața de adult: un adevărat războinic este cel care alege lupta doar când nu mai are de ales, după ce a epuizat toate posibilitățile de rezolvare a conflictelor pe cale amiabilă.

 

51nlwwz9evl-_sx321_bo1204203200_

Un băiat numit Crăciun, de Matt Haig, ilustrații de Chris Mould (traducere Veronica D. Niculescu) Un băiat numit Crăciun este cartea cea mai frumoasă pe care-ți poți dori s-o citești de sărbători. Are de toate: aventuri, magie, umor, reni, turtă dulce, elfi și spiriduși. Iar ideea cea mai importantă, frumos întrețesută printre rânduri, este cea că adevărata magie a Crăciunului este magia dăruirii, un dar de care ne putem bucura cu toții.

 

51jox4keabl-_sx363_bo1204203200_

Ajutor, Matei, e o fantomă, de Brigitte Weninger, ilustrații de Eve Tharlet (traducere Cristina Nan) Alături de frații săi, iepurașul Matei învață să facă față fricii de întuneric.

 

51muh250ejl-_sx385_bo1204203200_

Crăciun fericit, Matei, de Brigitte Weninger, ilustrații de Eve Tharlet (traducere Cristina Nan). Alături de familia sa și de celelalte animale ale pădurii iepurașul Matei află că adevăratul spirit al Crăciunului reprezintă bucuria de a dărui.

 

download-2

Pete Motanul: Ador tenișii albi, de Eric Litwin, ilustrații de James Dean (traducere Cristina Nan) Pete Motanul e cel mai șic pisoi, iar tenișii albi se anunță a fi ultimul răcnet în colecția de toamnă.

1 Comentariu

  • de ioana cristea Publicat 19 September 2017 12:32

    buna ziua, cand vor fi reeditate cartile din seria povesti din padurea muzicala?

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Abonează-te la Newsletterul Nemi și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!